<script type="text/javascript"> $().ready(function() { $("ul#bookmarks li a").click(function() { $("ul#bookmarks .active").removeClass("active"); $(this).parent().addClass("active"); var element_index = $("#bookmarks a").index(this); $("#oferta div:visible").hide(); $("#oferta div").eq(element_index).show(); return false; }); }); </script>
content strony zmienia się jak w normalnych zakładkach. Z ta różnicą ze content jest generowany przez pętle w php wyciągając rekordy z bazy danych:
i tak dla każdego bowiem dla każdej podstrony generowany content jest z osobnej pętli.
<div id="jednoroczne" style="overflow: scroll;"> <?php $zapytanie1 = "SELECT * FROM `jednoroczne` " ; } ?> </div> <div id="dwuletnie" style="overflow: scroll;"> <?php $zapytanie1 = "SELECT * FROM `dwuletnie` " ; } ?> </div> ....
I problem tkwi w tym że generują mi się tam następne buttony, które też muszę przełączać zakładkami i każdy button ma generować odpowiedni obrazek i odpowiedni opis do obrazka, one także są wyciągane z bazy danych pętlą.
<div id="opis"> <div id="jednoroczne"> <?php $zapytanie1 = "SELECT * FROM `jednoroczne` " ; $licznik = $licznik + 1; echo '<div style="display: none;width:301px;height:200px;margin: 0 auto;" id="opis'.$licznik.'">'."\n"; } ?> </div> <div id="dwuletnie"> <?php $zapytanie1 = "SELECT * FROM `dwuletnie` " ; $licznik2 = $licznik2 + 1; echo '<div style="display: none;width:301px;height:200px;margin: 0 auto;" id="opis'.$licznik2.'">'."\n"; } ?> </div> ....
no i znowu tak dla każdego podmenu osobna pętla generuje. i teraz nie bardzo wiem jak za pomocą jquery generować dla każdego podmenu odpowiedni obrazek i opis. Wiem że to zawiłe, najlepiej to zobrazuje ten przykład:
<html> <body> <div id="container"> <div id="content"> <div id="bar1"> <ul id="jednoroczne"> </ul> </div> <div id="bar2"> <ul id="dwuletnie"> </ul> </div> <div id="bar3"> <ul id="drzewka"> </ul> </div> </div> <div id="opis" > <div id="jednoroczne"> </div> <div id="dwuletnie"> </div> <div id="drzewka"> </div> </div> </div> </body> </html>
Chodzi o to aby button z <ul id="jednoroczne"> generowały tylko opisy z <div id="jednoroczne"> a butony z <ul id="dwuletnie"> generowały tylko opisy z <div id="dwuletnie"> i tak dalej. No i jeśli ktoś dalej nie załapał to <div id="bar1"> <div id="bar2"> <div id="bar3"> są to trzy zakładki otwierane za pomocą jquery i w ich wnętrzu są te menu.
Jeszcze dorzuce obrazek który powinien to zobrazować najlepiej:

Przepraszam mniej zawile chyba nie umiałem