Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Jak wczytać stronę za pomocą iframe?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rid
Mam stronę z pozycjonowaniem fixed do której dodałem iframe aby na tej stronie wczytać drugą stronę.
Wygląda to mniej więcej tak:
  1. <div style="position:absolute;top:-2%;left:-47%;width:auto;height:auto;display:block">
  2. <iframe id="pokazProd" src="PokazPrzedmiotu.php" style="position:absolute;width:1024px;height:700px;display:block"></iframe></div>

Wczytywana strona(PokazPrzedmiotu) ma pozycjonowanie static i jest wczytywana na stronę z pozycjonowaniem fixed.
Problem u mnie polega na tym ,że jak dam pełne rozmiary w iframe strony PokazPrzedmiotu,ukazuje się pionowy suwak,ale nie da rady zjechać do końca tej strony.
Czy da rady to jakoś rozwiązaćquestionmark.gif

Ok poradziłem sobie,musiałem tylko pobawić się z overflowami.
Świetnie to nawet wyszło-layout z pozycjonowaniem flexible jest w stałym położeniu ,nie ważne czy się będzie skrolować i tak będzie na swoim miejscu.Na nim otwierana strona w z pozycjonowaniem static już reaguje na przewijanie w dół.
Po prostu świetnie yahoo.gif.Jeszcze ,podepne pod to jguery.UI użyję dialog() i będę miał popupa ze stroną
!*!
To jak już podpinasz pod to jQ to na co Ci iframe?
Rid
Właściwie ma Pan rację,stosując dialog() do diva nie musiałbym programować przycisku zamknij,ale chyba utworze przycisk, wypozycjonuję i rzucę z-index ,aby był na wierzchu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.