Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: POP3
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Szakal
Witam!
1. chciałem się połączyć z POP3 za pomocą klasy Net_POP3

1. <?php
  2. $pop3 =& new Net_POP3();
  3.  
  4. ?>

jednak wywala mi cały czas błąd sad.gif
Cytat
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: net_pop3 in C:\apache\htdocs\mail\pop3\index.php on line 2

2. Łącze się z pop3 za pomocą imap_open.

Wszystko jest cacy, tylko jakoś dziwnie tematy wyświetla
oto przykład
Cytat
=?ISO-8859-2?Q?mam dla Ciebie kas=EA, kt=F3r=B1 Ci wisz=EA?=

Jak wyświetlić ten cholerny temat normalnie questionmark.gif Może to banalne ale niesiedze w php długo i nieroiłem takiego czegoś...

Zgóry dziękuje!
mls
Ad 1.
Dodałeś require lub require_once do Net/POP3.php? I czy w ogóle masz taki plik? smile.gif

Ad 2.
Można łatwo sparsować takie nagłówki:
  1. <?php
  2. function header_decode($input) {
  3. $input = preg_replace('/=?.*?Q?(.*)?=/ie', &#092;"quoted_printable_decode('1')\", $input);
  4. $input = preg_replace('/=?.*?B?(.*)?=/ie', &#092;"base64_decode('1')\", $input);
  5. return $input;
  6. }
  7. ?>
Szakal
Cytat(mls @ 2004-06-25 15:11:18)
Ad 1.
Dodałeś require lub require_once do Net/POP3.php? I czy w ogóle masz taki plik? smile.gif

Ad 2.
Można łatwo sparsować takie nagłówki:
  1. <?php
  2. function header_decode($input) {
  3.     $input = preg_replace('/=?.*?Q?(.*)?=/ie', &#092;"quoted_printable_decode('1')\", $input);
  4.     $input = preg_replace('/=?.*?B?(.*)?=/ie', &#092;"base64_decode('1')\", $input);
  5.     return $input;
  6. }
  7. ?>

YYY niemam takiego pliku biggrin.gif a ty masz ? Możesz mi podać jego zawartość ? biggrin.gif
DeyV
pro -> php
matid
Przepraszam, to jak zamierzasz połączyć się z POP3 poprzez klasę Net_POP3 nie mając tej klasy? Bo tego trochę nie rozumiem... blink.gif
Szakal
Cytat(matid @ 2004-06-25 22:53:38)
Przepraszam, to jak zamierzasz połączyć się z POP3 poprzez klasę Net_POP3 nie mając tej klasy? Bo tego trochę nie rozumiem... blink.gif

Myślałem,że to w bibliotece jest zapisane tak jak imap tongue.gif A z kąd moż na to pobrać ?
matid
Np. stąd:
Net_POP3
Szakal
Cytat(matid @ 2004-06-25 23:00:05)
Np. stąd:
Net_POP3

Tu mam Link do pobrania tej klasy, ale skrypt wymaga odemnie pliku 'Socket.php' którego tam niema ;(
mls
Przeczytaj co jest napisane na:
Net_POP3
i poza klasą pobierz jeszcze to co w "Dependencies", czyli:
Net_Socket
Szakal
Cytat(mls @ 2004-06-25 23:59:19)
Przeczytaj co jest napisane na:
Net_POP3
i poza klasą pobierz jeszcze to co w "Dependencies", czyli:
Net_Socket

thx wielkie, zmęczony jestem wiec może niechciało mi się czytać dalej tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.