Cytat(Fifi209 @ 14.09.2011, 17:09:20 )

I zastosuj się do rad, zobacz jak działa ten JS, zobacz firebugiem czy innym narzędziem jak i kiedy odpytuje skrypty php i zrób to samo w curl.
Pomogłeś. Dzięki. Wiem, co wysyła. Nie wiem jak to wysłać curl'em.
To co wysyłane jest do serwera (POST):
AJAX:EVENTS_COUNT= 1
AJAXREQUEST= _viewRoot
ajaxSingle= j_id79:drugList:j_id88
j_id79= j_id79
j_id79:drugList:j_id88= 3
javax.faces.ViewState= j_id3
( znaki '=' dodałem ja, aby było widać parametry)
Źródło jest takie:
AJAXREQUEST=_viewRoot&j_id79=j_id79&javax.faces.ViewState=j_id3&j_id79%3AdrugList%3Aj_id88=3&ajaxSingle=j_id79%3AdrugList%3Aj_id88&AJAX%3AEVENTS_COUNT=1&
Jak wysyłam to:
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, createPostString($postFields));
i poszczególne parametry jako elementy tablicy, jak w tym przykładzie z samouczka - odbieram 300 bajtów pliku, który powinien mieć około 2,4kb
tak samo jak wysyłam
http://www.strona?AJAXREQEST=...&...&.... przez curla - efekt jest identyczny - curl odbiera 300 bajtów.
Jak to wysłać?
Jeszcze jedną podpowiedź poproszę....
F.
EDIT [2011-09-20 12:27] Dodając wszystkie możliwe nagłówki z zapytania wysyłanego do serwera przez przeglądarkę doszedłem do sytuacji, w której zwraca mi CAŁĄ stronę
bez tej ramki, która jest dla mnie najistotniejsza, czyli tej, która się zmienia w chwili klikania na poszczególne strony. Tu mi zwraca stronę w HTML'u , a firebug pokazuje , że przy poprawnym wykonaniu tego na stronie zwraca TYLKO ramkę odświeżaną przez przeglądarkę w XML'u.... Tej właściwej zawartości nigdy nie udało mi się uzyskać z poziomu CURLA. A na stronie - za każdym razem......