Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Error Number: 1064
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Watu
witam!
Szukałem pomocy w google i na innych portalach ale niestety jeszcze nikt nie zdołał mi pomóc.. :/
Licze na was! wink.gif

oto problem

dodam że strona stoi na DLE

Pozdrawiam

maly_swd
kodowanie masz zepsute w pliku z ktorego chcesz wywolac zapytanie.

Ogolnie przyjetym dobrym rozwiazaniem jest nieuzywanie znaczkow "polskich i podobnych " w nazwach tabel, baz, itp
Watu
Tylko wiesz wszystko było wporządku przez jakieś 2 lata... a od tygodnia widze ten błąd.. a nic nie ruszałem :/ kurde przeszukałem wszystkie pliki i nic nie znalazłem.. Może jakiś pomysł jak to naprawić?
mikiz65
A nie zmieniałeś czasem kodowania? Np na UTF-8.

Wywal wszystkie polskie litery i zobacz, czy to nie pomoże.
maly_swd
Ty moze nie, ale uslugodawca np wgral nowy mysql/php
mortus
Ja myślę, że to jednak nie jest problem z kodowaniem, a problem z usuniętym znakiem komentarza, w wyniku czego zmienna $prefix "doklejana" do nazwy tabeli przyjmuje dziwną wartość (a dokładnie wartość odpowiadającą ciągowi znaków "prefix jeżeli nie zostaw to pole puste".
Poszukaj pliku, w którym definiujesz prefix nazwy tabel w bazie danych (być może jest to jakiś plik konfiguracyjny, jak config.php lub tym podobny) i zmień/usuń odpowiednie wartości.
Watu
Cytat(mikiz65 @ 19.09.2011, 11:23:53 ) *
A nie zmieniałeś czasem kodowania? Np na UTF-8.

Wywal wszystkie polskie litery i zobacz, czy to nie pomoże.

Zmieniałem kodowanie z utf-8 na latin2 i z latin2 na utf-8 ale widze że to nic nie pomogło to zmieniłem zaś na latin2
--------

no właśnie problem w tym że tam gdzie prefix jest wszystko poprawnie czyli "dle_"
mortus
Cytat(Watu @ 19.09.2011, 18:43:08 ) *
no właśnie problem w tym że tam gdzie prefix jest wszystko poprawnie czyli "dle_"

Piszesz, że jest poprawnie, ale w komunikacie błędu nie ma złożenia dle_ przy nazwie tabeli, zatem w tym leży problem. Pokaż kod odpowiedzialny za logowanie, czy rejestrację - dokładnie nie wiem.

Widzę, że to cały system, więc może być ciężko znaleźć błąd. Zrób backup bazy danych, zainstaluj od nowa DLE i importuj bazę danych (ustawienia nowej instalacji DLE muszą być zgodne z obecnymi).
Watu
umieszczam w pliku txt.

1 w silniku
\/ jedź w dół i tam bd 2
2. w szablonie

Kod
http://hostuje.net/file.php?id=789cf075ab719a725e720635969f8120

~up

Można zamknąć wink.gif
Problem naprawiony!!
uff.. ;]

Zapomniałem że kiedyś instalowałem moda który automatycznie tworzy konto na portalu i na forum (ipb) lecz forum na ipb nie używam to tamtą baze wywaliłem i wyskakiwał mi błąd... wink.gif

Dzięki za chęci i pomoc. Pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.