Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Zapytanie wyświetlające wynik według wybranej godziny i daty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andyet
Witam. Posiadam tabelę w której jest kolumna 'Godzina' oraz 'Data'. Na stronie mam umieszczone 4 pola select, w których jest możliwość wyboru daty znajdującej się w bazie i godziny (12 lub 20). Pierwsze pola to: Data, od której ma zostać wyświetlowy wynik i godzina, kolejne dwa to Data i godzina, do której ma być wyświetlony wynik. Obecnie mam takie zapytanie:

CODE
SELECT liczby FROM gra WHERE Data >= 'd_od' AND Data <= '$d_do' AND Czas>='$c_od' AND Czas<='$c_do' ")

Zapytanie to działa 'prawie' idealnie. Wystąpił jeden problem, a mianowicie gdy ustawię Czas_od na 20, a czas do 12 to jest brak wyświetlanych wyników. W bazie mogą znajdować się dwa wiersze o tej samej dacie, ale innej godzinie czyli 12 i 20. Chciałbym, aby np. został wyświetlony wynik z dnia 09-09-2011 od godziny 20 (włącznie z tym losowaniem) do np. dnia 15-09-2011 godziny 12. Zmiana warunków przy Czasie niestety nic nie daje, próbowałem także poprzez ID i różnego rodzaju warunki lecz także nie otrzymałem porządanego wyniku.
sebap123
Nie data <= i >= tylko BEETWEN i AND - przeczytaj sobie w necie na ten temat - powinno wtedy ruszyć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.