Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Obrazek nieruchomy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mrk9109
Witam otóż mam taki problem zrobiłem sobie stronę prostą ( logo , menu , block lewa , prawa , srodek ) . No i wszystko jest oki smile.gif lecz chce teraz dodać tło obok lewej strony próbowałem za pomocą posstion: absolute z left i top noo i nie wyszło ponieważ przesuwa mi także cała zawartość strony . Moje pytanie brzmi jak dodać obrazek który będzie nie zależny i będę go mógł umieścić w dowolnym miejscu strony nie psując jednocześnie całej zawartości .
!*!
css background-position
mrk9109
zrobiłem to tak
Kod
#zolnierz{
    background-image: url(../images/zolnierz.png);
    width: 211px;
    height: 213px;
    position: absolute;
    top: 650px;
    left: -80px;
}

I jest oki ale jest inny problem jak to dopasowac aby on był odpowiednio w tym samym miejscu w kazdej rozdzielczosci próbowałem dać to w div który ma daną szerokość już i nie pomogło
Whitefire
Sporo elementów typu <body>, <table> czy <td> po prostu przyjmują parametr background="cośtam.jpg", więc tak też można, ale chyba ładniej i gładziej dojść do ładu używając css.
ber32
Spróbuj z tym
  1. margin-left:50px;
!*!
Nie będzie w tej samej pozycji przy różnych rozdzielczościach, bo wyliczenia będą dla nich inne. Zrób to na zasadzie background-position dla np body.

Pokaż cały kod.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.