function laduj_dane_serwerowe(podgrupa, nazwa){ $("#tabelka").slideUp(500); $("#tab1").fadeOut(500, function(){ $.post("serwer.php", { a: nazwa }, function(data) { $("#tab1").html(data).fadeIn(500); $("#tabelka").slideDown(500); }); dodaj_serwer(podgrupa, nazwa); }); } function dodaj_serwer(podgrupa, nazwa){ $("#dodaj_serwer").click(function(){ $(".foo").html("<hr/><br />\n<table><tr><td>Nazwa: </td><td><input type=\"text\" name=\"nazw\" width=\"50\"></td></tr><tr><td>IP: </td><td><input type=\"text\" name=\"ip\" width=\"50\"></td></tr><tr><td>Login: </td><td><input type=\"text\" name=\"logi\" width=\"50\"></td></tr><tr><td>Hasło: </td><td><input type=\"text\" name=\"haslo\" width=\"50\"></td></tr><tr><td>Ścieżka: </td><td><input type=\"text\" name=\"sciezka\" width=\"50\"></td></tr></table><div class=\"zapisz\"><a class=\"button\" id=\"Dodaj_a\" href=\"#\">Dodaj</a></div><div class=\"info\"></div><br />\n"); }); }
Wyżej przedstawiłem fragment kodu odpowiedzialny za ładowanie treści do diva. Problem polega na tym iż po załadowaniu TEJ treści (funkcja laduj_dane_serwerowe() ) skrypt tak jakby "nie widzi" elementów załadowanych (zaznaczam iż inny odnośnik ładuje inne dane tak więc $(document).ready() raczej nie pasuje). Poprzez kliknięcie odnośnika w załadowanej treści:
chcę aby wykonała się funkcja dodaj_serwer(). Próbowałem z przestawieniem $("#dodaj_serwer").click(function() do funkcji ładowania danych lecz to również nie przynosi oczekiwanego rezultatu - nic się nie dzieje.
Wstawienie treści funkcji dodaj_serwer() bezpośrednio do kodu ładowanego odpada.
Proszę o pomoc
//edit
Oczywiście dane się ładują, lecz tak jak opisałem - w obecnym momencie nic z tym zrobić nie można...
//
Problem rozwiązany, wystarczyło napisać funkcję która obsłuży owe zdarzenie.
Można zamknąć