Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja apache
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Przem4S
Witam otóż mam mały problem z apachem a raczej wątpliwość. Załóżmy mam domenę domena.pl podpiętą pod konkretny adres IP serwera. I po instalacji apache działa jak najbardziej poprawnie lecz mam wątpliwość co do konfiguracji subdomen, nie raz je konfigurowałem i wszystko było w porządku do póki nie zauważyłem tzw. wolnej subdomeny. Wyjaśnię to bardziej obrazowo.

Załóżmy mam swoją domenkę domena.pl. Po wejściu w przeglądarkę wchodzę na stronkę używając adresów "domena.pl" "www.domena.pl" i jest ok. Stworzyłem kilka subdomen np "admin.domena.pl", "panel.domena.pl". Lecz zauważyłem iż po wpisaniu dowolnej składni w subdomenie otwiera mi się domena.pl np. wchodzę w abc.domena.pl a otwiera się zawartość domena.pl, przeglądałem wiele serwerów z subdomenami i sprawdzając to u nich takie coś nie występuje. Który fragment httpd.conf'a lub innego pliku apache wzkazuje na ten typ subdomen. Sam subdomeny tworzyłem za pomocą hostów virtualnych.

Pozdrawiam. Przem4S
Hekko
Nie skonfigurowałeś przypadkiem wildcard (*.domena.pl)?
Przem4S
Tak mam wildcard'a ale właśnie chodzi mi o ustawienie apache w stosunku do wildcarda (aby działały konkretne subdomeny a reszta nie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.