Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobieranie pliku z jednego serwera na drugi.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Giluś
Cześć, mam taki problem kupiłem nowy serwer www i mam problem, bo na tym starym serwerze trzymam dużo ważnych rzeczy które zajmują bardzo dużo miejsca (łącznie 7GB, ale dodałem je do archiwum *.rar i są po ok. 500MB) i teraz chciałbym skopiować jakoś te pliki z jednego serwera na drugi, zrobiłem taki skrypt:

1. <?php
  2. $ch = curl_init($serwer1_plik);
  3. $fh = fopen($nazwapliku, 'w');
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_FILE, $fh);
  5. curl_exec($ch);
  6. fclose($fh);
  7. curl_close($ch);
  8. ?>

Wszystko super, pobiera się - wykonywanie skryptu jakieś 1-2sekundy, a jak spoglądam na FTP widzę nazwę itp, ale rozmiar pliku = 0 i teraz pytanie dlaczego ?, jak by to była wina serwera to by wywalił jakiś błąd, a tu nic, a pobierać 7GB to nie jest jeszcze taki jeszcze mega problem (mam tylko 1MB internet - jakieś 90-120kb/s by się pobierało), ale żeby później to wgrać na drugi serwer to aż strach bo by się wgrywało jakieś 10-30kb/s.

Pomoże ktoś ?
wree
Poczytaj o ftp_put (pierwszy przykład): http://php.net/manual/en/function.ftp-put.php

Pamiętaj aby dobrze ustawić obydwie ścieżki ftp bo inaczej nie prześlesz. Na początku spróbuj przesłać mniejszy plik. Jak załapiesz jak działa ftp_put nie powinieneś mieć problemu.
Mackos
A nie masz dostępu do ssh ? Wtedy sobie prześlesz bez większego problemu pliki z serwera na serwer.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.