kłopot jest z tablicą, gdyż nick, ip zapisuje jak tablice, niestety zamiast pełnego nicku mi wyświetla się tylko pierwsza litera, nie wiem dlaczego ale php jest przekonane że ja się odwołuje do indexu w stringu i jego traktuje jako tablice a nie zbiór nicków. Ktoś wie jak zrobić tak aby wyświetlało się poprawnie ?
<?php /* * załączanie plików zewnętrznych */ require_once(\"includes/config.inc.php\"); require_once(\"includes/chceckLogin.php\"); require_once(\"includes/template.inc.php\"); require(\"includes/mysqlClass.inc.php\"); /* * rejstrowanie zmiennych */ $gebSQL = new gebSQL(\"$host\", \"$user\", \"$pass\", \"$db\"); $query = $gebSQL->query_select(\"SELECT `*`FROM `geb_book`\"); /* * pobiera wartości kolumny geb_book */ $i='0'; while ($row = $gebSQL->fetch_array($query)) { $post_id[$i] = $row['0']; $poster_id [$i] = $row['1']; $post_time[$i] = $row['2']; $poster_ip[$i] = $row['3']; $i++; } $query = $gebSQL->query_select(\"SELECT `*`FROM `geb_book_text`\"); /* * pobiera wartości kolumny geb_book_text */ $i='0'; while ($row = $gebSQL->fetch_array($query)) { $post_id[$i] = $row['0']; $post_subject[$i] = $row['1']; $post_text[$i] = $row['2']; $i++; } /* * header strony */ $tmpl = new Template( 'templates/book_header.tmpl' ); /* * wyswietlanie wpisów */ $b='0'; $i='0'; $query = $gebSQL->query_select(\"SELECT `username` FROM `geb_users` WHERE `user_id` LIKE '$poster_id[$b]'\"); while ($row = $gebSQL->fetch_array($query)) { $username[$i] = $row['0']; $i++; } while($i>$b) { $tmpl = new Template( 'templates/wyswietlanie_book.tmpl' ); $tmpl->add( 'poster', \"$username[$b]\" ); $tmpl->add( 'time', \"$post_time[$b] \" ); $tmpl->add( 'ip', \"$poster_ip[$b] \" ); $tmpl->add( 'subject', \"$post_subject[$b]\" ); $tmpl->add( 'text', \"$post_text.[$b]\" ); $b++; } ; /* * formularz szybkiej odpowiedz */ $tmpl = new Template( 'templates/odpowiedz_book.tmpl' ); ?>