Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: parzysta wysokosc tabelki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
batat
Mam pewien klopot. Mam paskowane tlo, co 1 px zmienia sie kolor, no i mam problemy z dopasowaniem stopki. zauwazylem ze jezeli wielkosc srodkowej komorki jest parzysta, to wszystko sie zgadza, a jak jest nie parzysta to sie rozlazi. no i chcialem sie zapytac czy daloby sie napisac jakis maly skrypcik, ktory zawsze ustawialby HEIGHTa na liczbe parzysta. a jakby byla nieparzysta to zmienialby ja o 1 px w gore lub w dol smile.gif z gory dziekuje za pomoc!!
Ludvik
Jeżeli wiesz przed wysłaniem kodu html ile pikseli powinna mieć tabelka, to można. Jeżeli chcesz to ustawić już po wygenerowaniu kodu, to nie w php. php działa po stronie serwera, więc po wysłaniu kodu nic nie zrobisz.
batat
to bedzie tak, ze zaleznie od ilosci tekstu na stronie, strona sie automatycznie wydluza i nie ma okreslonej dlugosci. dlatego wysokosc musi byc parzysta smile.gif wtedy sie zgadza tlo tongue.gif
Ludvik
Jak zmierzysz ile linijek tekstu się pojawi, to możesz przypisać jednej linii jakąś wysokość, pomnożyć razy ilość linii. Ale wg. mnie to jest ciut bez sensu. Nie wiem czy tutaj się nie przyda javascript. Nie chciałbym cie sprowadzić na zły trop, ale ja tego w php nie widzę...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.