Holyboy
1.07.2004, 18:01:01
Wlasnie siadam do projektowania nowej aplikacji. Jako, ze PHP5 jest juz RC3 zastanawiam sie zatem czy nie zaczac pisac juz w piatce, czy warto zaczac migrowac juz teraz. Przy tym projekcie napisze troche kodu ktory mam zamiar wykorzystywac w przyszlosci, wiec jest to dla mnie dosc powazna decyzja. Po za tym projekt jest w miare luzny i moge sobie pozwolic na wbijanie sie w nowosci OOP.
AcidBurnt
1.07.2004, 18:08:02
wiesz zalezy gdzie bedzie pozniej lezec aplikacja? czy serwer ma PHP5
Ludvik
1.07.2004, 18:17:41
Jak piszą w zagranicznych serwisach, zbliża się coraz szybciej stabilna wersja php 5, więc myślę, że php 5 w najbliższym czasie pojawi się na wielu serwerach. Wersja jest o tyle przełomowa, że administratorom wypadało by wsprowadzić ją na swoje serwery po ukazaniu się stabilnej wersji. Jeżeli chcesz używać rozwiązań w przyszłości, to myślę, że php 5 będzie właściwym wyborem, lecz nie licz ze z dniem wydania oficjalnej wersji php 5, na wszystkich serwerach będzie już zainstalowana. Osobiście już przygotowuje kod pod php 5.
.dragonfly
2.07.2004, 00:44:15
Na twoim miejscu nie zastanawialbym sie ani chwili. Przy Release Candidatach nie dlugo juz o wersje stabilna. Jesli juz teraz masz dostep do serwera na ktroym zainstalowana jest "piatka" to decyzja jest juz chyba przesadzona. Jesli chodzi o szybkosc wporadzenia PHP5 do powszechnego obiegu po wydaniu wersji stablinej to juz teraz wiele serwisow stara sie aby proces przebiegl jak najszybciej organizujac roznego rodzaju konkursy, piszac tutoriale itp. Decyzja nalezy do ciebie. Ja jednak nie wachalbym sie ani chwili zwazywszy na to iz masz zamiar uzywac fragmentow pisanego kodu w przyszlosci.
Finalna "piątka" ma się ukazać w tym miesiącu, jest szansa, że w sierpniu będzie już na niektórych serwerach, więc też postawiłbym na 5, szczególnie jeśli nie goni Cię czas.
trax
11.07.2004, 10:14:20
PHP5 udostępnia nowe, ciekawe opcje jeżeli chodzi o programowanie obiektowe w php, wszyscy o tym wiemy. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby pobawić się w OOP w "czwórce". Warto jest jednak od razu używać nowych opcji PHP5 skoro jest już przesądzone, że zostanie wydana wersja finalna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.