Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Przerzucenie klientów z hasłami ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zoltar08
Witam! Mam problem który jeszcze nie wiem jak rozwiązać.
Mam sklep oparty o aplikacje PHP i bazę MySQL ZenCart i chcę przenieść klientów z tej bazy do Drupala (z modułem Ubercarta). Część klientów jest dosyć "ciężka" więc chciałbym to zrobić bez ich udziału. Tak żeby nie zmieniali haseł itp.
Czy jest jakiś darmowy soft do przerzucenia takich klientów do innego sklepu. A jak nie to czy można jakoś zdeszyfrować hasła w MySQL, aby bez udziału klientów ich przenieść. Lub ostatnia deska ratunku, czy jeżeli przekopiuje zaszyfrowane hasła w postaci np. 0950349c3d6dbe67ba23f65a02af283b:e5 z jednej bazy do innej bazy z innym sklepem to będzie to hasło działało ?
nospor
Cytat
A jak nie to czy można jakoś zdeszyfrować hasła w MySQL, aby bez udziału klientów ich przenieść
Nie

Cytat
y jeżeli przekopiuje zaszyfrowane hasła w postaci np. 0950349c3d6dbe67ba23f65a02af283b:e5 z jednej bazy do innej bazy z innym sklepem to będzie to hasło działało ?
Jeśli do hashowania użyto dokładnie tego samego algorytmu to będzie działać. Jak użytko innego to nie będzie działać.
zoltar08
Kurcze chyba będzie kiepsko w phpmyadmin przy jednej bazie jest:
varchar (40) i jest hasło np.: c5ac006639fad160dfd5bcd368674741:66
a w drugim dla takiego samego hasła jest:
varchar (32) i jest hasło : 7b6844c65c92285ea0cced9dbf3b09dd

da się to jakoś poprzekształcać ?
nospor
Nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.