Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP][JavaScript] Formatowanie tekstu w TEXTAREA
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamalia
Witam, cześć,

Mam sobie taką kolumnę w swojej DB. Przychowuję ona dane o własnym opisie podanym przez użytkownika. Chciałbym zastosować jakiś obiekt ktory umożliwi mi formatowanie wprowadzanego tekstu. Żeby móc podobnie jak w wordzie pogrubić, pochylić, czcionkę. Pisać od nowego wiersza. Następnie żeby zapisać to w DB i przy odczycie aby był caly tekst sformatowany. Czy wiecie skąd taki obiekt mogę zdobyćquestionmark.gif? Czy ktoś z was robił takie rzeczy?

pozdrawiam
nospor
To o co pytasz nazywa sie WYSIWYG i pełno tego w necie.
Chociażby tinyMCE
pjamalia
Tak na szybkom jak to działa, zapamiętuje jakoś formatowany tekst w DB czy polega na innej parametryzacji?questionmark.gif
nospor
To zachowuje się jak textarea - to co zrobisz, wpiszesz to masz na daną chwilę.
Jak chcesz to zapisać do bazy danych to masz to zapisać normalnie do bazy danych tak jakbyś zapisywał dane ze zwykłego textarea w formularzu.
pjamalia
Ok tylko jak będę odczytywał ten dane to chciałbym mieć w formie sformatowanej tak jak zostało sformatowane przed zapisem... Czy istnieje taka możliwośćquestionmark.gif?
nospor
Tak.
Zainteresuj się wkońcu jednym z edytorów o którym wspomniałem.
pjamalia
czy STEditor jak najbardziej nadaje się do tych spraw? Pasuje mi obsługa? Już nie marudzę...
nospor
AKurat tego nie używałem, ale patrząc na ich stronę to raczej się nadaje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.