Potrzebuję pomocy kogoś, kto poświęciłby mi chwilkę i pomógł mi rozgryźć funkcje thumbbox();, next(); i prev(); oraz zmienne dotyczące kategorii zdjęcia z Phormera. Chciałbym po prostu zmienić działanie przycisków Dalej i Wstecz, a że skrypt jest tak chaotycznie napisany w obecnym nawale pracy nie mam do tego głowy.
Problem leży głównie w tym, że przyciski miniaturkowe w głównym oknie zdjęcia "Prev" i "Next" obejmują zakresem wszystkie zdjęcia wrzucone do galerii. Ja chciałbym, żeby po otworzeniu strony ze zdjęciem z jakiejś tam kategorii umożliwione było tylko przejście do zdjęć z owej kategorii.
function writeNextz($p) { global $photos, $categs, $stories, $basis; end($photos); while(key($photos) != $p) prev($photos); do { if (!prev($photos)) { break; } } while (!canthumb(key($photos))); $prev = key($photos); if (!$prev) { $prev = $p; reset($photos); } next($photos); do { if (!next($photos)) break; } while (!canthumb(key($photos))); $next = key($photos); if (!$next) $next = $p; $photo = getAllPhotoInfo($p, "./"); ?> <div class="navigation"> <div class="title"><span class="darkdot"> </span>Prev.</div> <?php thumbBox($prev, "", false, false, "_self"); ?> <div class="bottitle"> </div> </div> <div class="navigation"> <div class="title" style="text-align: center"> <span class="darkdot"></span> Random Neighbours <span class="darkdot"></span> </div> <?php $basis['pickneigh'] = 'all'; $targ = "_self"; $targ = "_blank"; for ($i=0; $i<4; $i++) { while (!canthumb($arr[$rp])) $rp = ($rp+1)%$nc; if ($nc > 4) for ($j=0; $j<$i; $j++) if (($rp == $outed[$j]) || ($arr[$rp] == $p)) { do { $rp = ($rp+1)%$nc; } while (!canthumb($arr[$rp])); $j = -1; } $outed[$i] = $rp; thumbBox($arr[$rp], "", false, false, $targ); } ?> <div class="bottitle"> </div> </div> <div class="navigation"> <div class="title" style="text-align: right">Next<span class="darkdot"> </span></div> <?php thumbBox($next, "", false, false, "_self"); ?> <div class="bottitle"> </div> </div> <div class="divClear"></div>
Jest to wycinek pliku funcs.php
Dodatkowo wrzucam adres do pobrania całej galerii: https://sourceforge.net/project/showfiles.p...group_id=169218
Jeżeli ktoś ma chwilę, żeby mi pomóc, bądź zna kogoś kto miał do czynienia z tym diabelskim skryptem - moje gg: 7753266.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.