Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przekierowanie z google na strone główną
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bobo168
Witam, mam problem z przekierowaniem użytkownika wchodzącego z google na podstronę jakąś na stronę główną. Np. user wchodzi na /podstrona.html i ja go przekierowuje na index.html ale tylko wtedy gdy wchodzi bezpośrednio z google. Potrafie zrobić coś takiego, ale problem jest w tym że googlebot nie indexuje wtedy podstrony próbowałem w ten sposób, ale o dziwo dla mnie nadal boty są przekierowywane:

1. if(strstr($_SERVER['HTTP_REFERER'], "google") and !strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"],"googlebot") {
  2. $this->request->redirect('strona.html');
  3. }

porobowalem też z Googlebot i nic z tego. Macie jakiś pomysł ?
Sephirus
Zawsze możesz normalnie wyświetlić tą stronę i dać przekierowanie JS'em wink.gif ale to kiepskie rozwiązanie - możesz spróbować też troszkę bardziej uszczegółowić sprawdzanie referera czy to aby na pewno google smile.gif

A tak poza tym to google jest sprytniejsze niż myślisz ;P
bobo168
Referer jest ok, problem jest z User Agentem zrobilem też porównywanie całego stringu :"Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)" i nic z tego... ma ktoś jakiś pomysł ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.