Kod
Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 24 bytes) in D:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\homepage\mat2.php on line 146
Zupełnie nie widzę błędu w skrypcie w tym miejscu, ale na wszelki wypadek dodam także kod:
<?php /** * @author ShInUeXx * @copyright 2011 * @category MAT-file decrypter */ if(!function_exists("str2array")){ function str2array($str){ for($x=0;$x<$l;$x++) $return[]=$str[$x]; return $return; } } /****************************************************/ if(!function_exists("array2str")){ function array2str($array){ $ret=''; foreach($array as $v) $ret.=$v; return $ret; } } /****************************************************/ // Definiowanie typów Matlab /****************************************************/ 1=>"MI_INT8", 2=>"MI_UINT8", 3=>"MI_INT16", 4=>"MI_UINT16", 5=>"MI_INT32", 6=>"MI_UINT32", 7=>"MI_SINGLE", 9=>"MI_DOUBLE", 12=>"MI_INT64", 13=>"MI_UINT64", 14=>"MI_MATRIX", 15=>"MI_COMPRESSED", 16=>"MI_UTF8", 17=>"MI_UTF16", 18=>"MI_UTF32" ); foreach($mdt as $k=>$v) /////////////////////////////////////////////////////// "null", ); //////////////////////////////////////////////////////// function var_analyzer(&$data){ switch($data['type']['id']){ case MI_INT8: break; case MI_UINT8: break; case MI_INT16: break; case MI_UINT16: break; case MI_INT32: break; case MI_UINT32: break; case MI_SINGLE: break; case MI_DOUBLE: break; case MI_INT64: $dat=str2array($data['data']); $d=''; foreach($dat as $v){ } break; case MI_UINT64: $dat=str2array($data['data']); $d=''; foreach($dat as $v){ } break; case MI_MATRIX: break; case MI_COMPRESSED: $data['decompression']=gzuncompress($data['data']); $data['decrypted']=var_reader($data['decompression']); var_analyzer($data['decrypted']); break; case MI_UTF8: $data['decrypted']=$data['data']; break; case MI_UTF16: $data['decrypted']=iconv("UTF-16","UTF-8",$data['data']); break; case MI_UTF32: $data['decrypted']=iconv("UTF-32","UTF-8",$data['data']); break; default: break; } } //////////////////////////////////////////////////////// function var_reader($str){ if($tmp!=0){ $data['type']=$matlab_data_type[$tmp]; $data['sdf']=true; } else { $data['sdf']=false; } return $data; } //////////////////////////////////////////////////////// function mat_header($str){ $sdo=str2array($sdo); foreach($sdo as $v) $header['subsys_data_offset']="0x".array2str($tmp); return $header; } //////////////////////////////////////////////////////// $mat['header']=mat_header($header); for($x=0;strlen($vars)>0;$x++){ $data=var_reader($vars); $mat['datas'][$x]=$data; } ?>
Dlaczego ten błąd mi się pojawia, oraz jak mogę go rozwiązać