<html> <form action="index.php" > nazwa:<br /> <input type="text" name="nazwa" /><br /> nfo:<br /> <textarea name="nfo" rows="20" cols="30"></textarea> <input type="submit" value="dodaj" /> </form> <?php // odbieramy dane z formularza $nazwa = $_GET['nazwa']; $nfo = $_GET['nfo']; if($nazwa & $nfo) { require "connection.php"; // wywołujemy funkcję connection() connection(); // dodajemy rekord do bazy else } ?> <a href="http://www.nfon.yoyo.pl/nfo.php">Lista dodanych wpisów</a><br /> </html>
Witam, mam problem z formularzem dodanym na stronie, potrzebuję aby formularz dodawał nazwę oraz plik informacyjny (zawiera On bardzo dużą ilość znaków ). Tak więc Nazwa jest krótka, ale w drugi formularz wkleja się właśnie tekst z tego pliku, zawiera On bardzo dużo enterów, dzięki czemu gdy dodam normalnie w kodzie
, potem na osobnej stronie nie mogę wyświetlić tych enterów. :/. Tak więc postanowiłem użyć :
<input type="text" name="nazwa" />
. Jednak teraz gdy wkleje ten plik i gdy wcisnę dodaj wywala mi błąd że link jest za długi. Macie jakieś porady ? . A może wiecie jak wyświetlić te entery później ? . A może znacie inny sposób na formularz.
Z góry dziękuje i czekam na szybką odpowiedź. Misiol.