Mam malutki problem odnośnie zapytania.
Otóż mam zapytanko:
SELECT r.reg_nazwa AS region, w.woj_nazwa, o.typ, o.nazwa, o.ulica, o.kod, o.miasto, o.email, o.telefon, o.www, o.opis, o.notatki, o.cenaszkolenia, o.zdjecie FROM osoby o LEFT JOIN regiony r ON o.reg_id=r.reg_id LEFT JOIN wojewodztwa w ON o.woj_id = w.woj_id WHERE wew_id='E000001'
Które wybiera jakieś tam szczegóły z tabeli osoby, a że region jest jako id to wypadałoby pobrać nazwę z innej tabeli, podobnie dla województw.
Ogółem zapytanie działa

Ale...
To jedno zapytanie dla jak na razie 100 rekordów w tabeli osoby wykonuje się w 0,0006 sekundy (czyli dość szybko w/g mnie).
Tylko zastanawiam się jak to coś zoptymalizować, tzn same zapytanie, czy muszę robić dwa razy JOIN i czy koniecznie musi być LEFT, może jakiś inny.
A tak na marginesie czy w przypadku takich zapytań ma znaczenie jak ustawiłem indexy?
Dla tabeli osoby mam jako indexy: wew_id jako primary, reg_id i woj_id jako pomocnicze.
W razie potrzeby przedstawię strukturę wizualnie, choć wydaje mi się że jest ona dość zrozumiała

Prosiłbym o pomoc, wykładowca dość poważnie ocenia optymalizację zapytań, a chciałbym to jakoś spokojnie zaliczyć

Z góry dzięki za pomoc.
//EDIT
Stworzyłem jeszcze takie zapytanko:
SELECT r.reg_nazwa AS region, w.woj_nazwa, o.typ, o.nazwa, o.ulica, o.kod, o.miasto, o.email, o.telefon, o.www, o.opis, o.notatki, o.cenaszkolenia, o.zdjecie FROM osoby o, regiony r, wojewodztwa w WHERE o.reg_id=r.reg_id AND o.woj_id = w.woj_id AND wew_id='E000001'
I teraz kolejne pytanie: które z tych dwóch jest lepsze? Które w przypadku dużej ilości rekordów będzie lepsze?
Wiem że mogę wygenerować 100tys albo i więcej rekordów i to sprawdzić, ale jednak wolałbym poradzić się doświadczonych koderów najpierw