Kod jest ten sam co w tym pliku bo po prostu użyłem kopiuj / wklej i jedyne co zmieniłem to sposób połączenia z bazą danych (wykorzystanie tej klasy o której pisze autor zamieniłem sobie na połączenie przez bibliotekę PDO) i to wszystko. Skrypt działa na 100% dobrze i nie ma błędów podczas połączenia bo firebug w kolsoli nie wyświetla żadnych błędów, a na ekranie również po zmianie wartości pola pierwszego zmienia się zawartość drugiego i jedyne co jest przesyłane między plikiem w którym jest formularz, a plikiem do którego odwołuje się Ajax i pobiera dane z bazy to wartość jednej zmiennej, która zawiera id elementów, które mają być pobrane.
Nie jestem tak do końca pewien czy te dane są dodawane do kodu strony bo w ogóle z tego co widzę nie są tworzone kolejne pola typu:
Cytat
<option value='id'>wartosc</option>
tylko jak sam możesz zobaczyć na stronie do której link podałem jest coś takiego:
echo "obj.options[obj.options.length] = new Option('".$i['miasto']."','".$i['id']."');więc jak sam widzisz dane w takiej formie są przekazywane AJAX'em do pliku gdzie jest fomularz, a nie pola option. Nie znam AJAX'a i mogę się mylić ale mam pytanie (być może dla ciebie głupie ale ja tego nie ogarniam do końca), mógłbyś mi powiedzieć na po czym poznałeś to, że powinna być zmieniona struktura dokumentu? Czy może testowałeś i u ciebie zmienia się.
EDIT: Właśnie sprawdziłem i skopiowałem kod ze strony na dysk bez żadnych przeróbek i niestety ale nie są dodawane do kodu żadne dane więc musi być jakiś inny sposób na ich wyciągnięcie.