Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Input onclick
Forum PHP.pl > Forum > PHP
imbabo
Witam.
Mam pewien problem, otóż

1. <input onclick="window.location.href='index.php?id_strony=dzien';" type="submit" name="zmiana_trybu" class="trybnocny" value="Zmień tryb pracy na dzienny">

mam taki przycisk i teraz chce, aby po wciśnięciu tego przycisku wykonała się instrukcja PHP:

1. <?php if ()
  2. {
  3. mysql_query($ustaw_dzien);
  4. }?>

Jaką magiczną zależność mam podać w if aby skrypt wykonywał się dopiero po wciśnięciu przycisku ?
Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki
dwwa
  1. if (isset($_POST['zmiana_trybu'])) { }
imbabo
Coś nie działa...
Nie wykonuje instrukcji znajdującej się w if

Ten isset trzeba dać na stronie gdzie znajduje się przycisk, czy tam gdzie przekierowuje ?

Ogólnie próbowałem i tu i tu i nigdzie nie chce zatrybić...
croc
A zrobiłeś <form>?
imbabo
Niby działa jak wrzucę form smile.gif
Ale mając taki kod:

1. <form action="tryb.php" method="post">
  2. <ul>
  3. <li><input onclick="window.open('wartosci.php','','width=250,height=410,left=900,top=100').blur();" type="submit" class="zmienne" value="Wyświetl stan zmiennych pamięci sterownika"></li>
  4. <li><input onclick="window.open('zmiany.php','','width=550,height=570,left=900,top=100').blur();" type="submit" class="zmiany" value="Wprowadź zmiany czasu świecenia sygnalizacji"></li>
  5. <li><input onclick="window.location.href='index.php?id_strony=dzien';" type="submit" name="zmiana_trybu" class="trybnocny" value="Zmień tryb pracy na dzienny"></li>
  6. </ul>
  7. </form>

Linki przestają działać prawidłowo i przekierowuja do strony tryb.php
Jest na to rada ?
croc
Poczytaj o formularzach. Do czego służą i jaka jest ich idea.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.