<? include ('config.php'); function print_form() { ?> <form action=\"\" method=\"post\"> <table align=\"center\"> <tr><td><h3>Proszê sie zalogowaæ</h3></td></tr> <tr><td>Login: <input style=\"color:#ff0000; font-style: bold;\" type=\"text\" name=\"login\"></font><br></td></tr> <tr><td>Has³o: <input style=\"color:#ff0000; font-style: bold;\" type=\"password\" name=\"pass\"><br></td></tr> <tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"submit\"> <input type=\"reset\" value=\"reset\"></td></tr> </tr> </table> </form> <? } else: endif; $sql = \"select * from users where login='$login'\"; if($row_count == 0): ?> <center><h3>Niewlasciwa nazwa uzytkownika!Spróboj jeszcze raz</h3> </center> <? print_form(); else: if($pass != $row[\"pass\"]): ?> <center><h3>Nieprawidlowe haslo! Sproboj jeszcze raz</h3> </center> <? print_form(); else: // } endif; endif; else: print_form(); endif; ?>
mam taki skrypt i chcialbym go przerobic na sesje ale pomimo ze jest brak sesji nie chce mnie przekierowac do strony po prawidlowym zalogowaniu co jest nie tak i czy ten skrypt jest dobry dla bezpiecznego logowania
czy moze ktos mi pomoc z tymi sesjami? aby je dorzucic tutaj
i w pliku aaa.php ktory bedzie wielokrotnie przeladowywany nie trzebabylo za kazdym razem sie logowac. (Plika aaa.php zawiera caly panel do zarzadzania zawartoscia witryny i jak go zabezpieczyc aby niepowolana osoba korzystala z niego)
bede bardzo wdzieczny