Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: metoda POST problem ...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
damianooo
Mam problem z przesyłaniem informacji metodą POST. Chodzi o to że jeśli w pewnej aplikacji webowej (umieszczonej na jakimś serwerze) jestem zalogowany na klienta którego ID przesyłam POST['a'] do innej strony (na innym serwerze) i jak widać w poniższym skrypcie zapisuję pod zmienną sesyjną $_SESSION['zm_a'] . Następnie aby dokonać pewnych testów loguję się ponownie na tym samym komputerze znowu tak samo tylko tym razem na innego klienta i znów przesyłam daną o nim w ten sam sposób . Mam otwarte w tym momencie dwie strony z zalogowanymi dwoma klientami. I teraz jeśli przełączę się w menu na inną podstronę to nazwa klienta zmienia mi się na nazwę tego drugiego zalogowanego i jednocześnie dane też mi się zmieniają na dane tego drugiego klienta.
Jak mogę ten problem obejść ? ... wygląda na to że zmienna sesyjna $_SESSION['zm_a'] raz ma ID klienta pierwszego a raz klienta drugiego.

proszę o pomoc w problemie

skrypt:

1. if ( ($_GET['j'] == 'p1') && ($_GET['conte'] == 'zzz') && (($_GET['a'] == 'e7') || ($_GET['a'] == 'e8')) )
  2. {
  3. if( (isset($_POST['a']) )
  4. {
  5. $_SESSION['zm_a'] = $_POST['a'];
  6. $_SESSION['zm_b'] = $_POST['b'];
  7. $_SESSION['zm_c'] = $_POST['c'];
  8.  
  9. naglowek_a.php
  10. content_a.php
  11. stopka_a.php
  12. }
  13. else
  14. {
  15. naglowek_a.php
  16. content_a.php
  17. stopka_a.php
  18. }
  19. }
  20. else
  21. {
  22. naglowek.php
  23. content.php
  24. stopka.php
  25. }

dzięki

nospor
Sesja w przeglądarce dotyczy zawsze tylko i wyłącznie jednego usera na raz. Jak chcesz się zalogować na innego usera to włącz drugą przeglądarke. przenosze
damianooo
ok zaraz to przetestuje raz jeszcze ...

mogę prosić o przeniesienie tego tematu na forum PHP ? Bo nastąpiła pomyłka z mojej strony ..
dzięki
nospor
Cytat
mogę prosić o przeniesienie tego tematu na forum PHP
Nie widzisz w moim poprzednim poście tekstu "przenosze"? Temat był w dziale PHP ale to ja go nie przeniosłem na przedszkole.
damianooo
ok ... kumam ... skoro PRZEDSZKOLE to PRZEDSZKOLE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.