Moj problem polega na tym ze mam
wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 */ /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */ echo "<td> <a href=\"zarzadzaj.php?a=del&id={$r['id']}\">Usun</a> <a href=\"zarzadzaj.php?a=edit&id={$r['id']}\">Edytuj</a> </td>"; } } /* zapytanie do tabeli */ id='$id'") /* wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 */ /* odczytujemy zawartość wiersza z tabeli */ /* wczytujemy dane do formularza */ /* w formularz znajdują się ukryte pola "a" z wartością "save" i pole "id" z wartością zmiennej id */ echo '<form action="zarzadzaj.php" method="post"> <input type="hidden" name="a" value="save" /> <input type="hidden" name="id" value="'.$id.'" /> <br> Klient: <input type="text" name="main" value="'.$r['main'].'" /><br /> Zloto: <input type="number" name="gold" value="'.$r['gold'].'" /><br /> Otrzymal: <input type="number" name="otrzymal" value="'.$r['otrzymal'].'" /><br /> Cena: <input type=number step=0.01 name="cena" value="'.$r['cena'].'" /><br /> Zaplacil: <input type="text" name="zaplacil" value="'.$r['zaplacil'].'" /><br /> <input type="submit" value="Popraw" /> </form>'; } } elseif($a == 'save') { /* odbieramy zmienne z formularza */ $id = $_POST['id']; /* uaktualniamy tabelę serwer */ mysql_query("UPDATE gold SET main='$main', gold='$gold', otrzymal='$otrzymal', cena='$cena' , zaplacil='$zaplacil' WHERE id='$id'")
I za czorta nie wiem jak zrobic taki motyw ze mam dodatkowo iloczyn tabelki gold i cena (ponizej obrazowo przedstawiam oco chodzi mi z tym iloczynem
1Main | 1Gold | 1Otrzymal | 1Cena | 1Zaplacil | 1Iloczyn
2Main | 2Gold | 2Otrzymal | 2Cena | 2Zaplacil | 2Iloczyn
3Main | 3Gold | 3Otrzymal | 3Cena | 3Zaplacil | 3Iloczyn