DanielG44K
16.11.2011, 17:36:45
Witam.
Mam mały problem. Chcę żeby połączyć się z baza danych przez strone www. Jesli baza danych znajduje sie tam gdzie sie ma znajdowac, tzn tam gdzie znajduja sie tez inne bazy danych czyli mysql\data to wszystko mi fajnie dziala. Ale teraz robie stronke dla przykladowo kolegi. Chce mu wyslac wszystkie pliki zwiazane z strona w tym rowniez baza danych. jesli on skopiuje strone do siebie to mu nie zadziala bo baza danych bedzie znajdowala sie obok pliku strony.
Co mam zmienic, gdzie umiescic baze danych zebym mogl ja wczytywac z innego miejsca niz domyslnie.
Troche pogmatwane ale mam nadzieje ze zrozumiecie. Szukalem podobnego tematu ale nie znalazlem, mozliwe ze zle szukalem
Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
DanielG44K
Ilware
17.11.2011, 17:01:18
Baze danych się EXPORTUJE a nie kopiuje katalogi!!!! takie ctrl + c -> ctrl+ v niszczy indexy
melkorm
17.11.2011, 17:49:05
phpMyAdmin -> export / import.
lub mysqldump + mysql < plik.sql
DanielG44K
25.11.2011, 12:25:14
ok, wyeksportowalem baze danych do pliku o rozszerzeniu .sql w phpMyAdmin.
Tylko co teraz? gdzie ten plik umiescic i jak do niego wysylac zapytania i laczyc sie? Ma okreslony rozmiar. Czy w przypadku dolaczania nowych rekordow rozmiar sie powiekszy czy jest to plik ktorego "edytowac" nie mozna.
Ilware
25.11.2011, 12:46:16
osoba do której ja wysyłasz musi mieć zainstalowanego MySQL'a i tam w phpMyAdmin musi sobie zaimportować tego dumpa
DanielG44K
25.11.2011, 16:17:41
hmm a bez importowania sie nieda?
Tzn przykladowo brat ma oddac strone dzialajacej na bazie danych na plytce. Chcialem zeby z strony i z bazy danych tak zrobic zeby ona dzialala sama miedzy soba bez zadnych dodatkowych operacji.
Wiem ze sie tak da bo raz juz dostalem jakies wstepne pierdoly z plikiem sql i strona normalnie dzialala, tak jak ja odpalilem tak smigala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.