Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript][HTML] Obracanie obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ziemniak
Witam

Szukam skryptu lub komendy
na obracanie o określoną liczbę stopni obrazka

Czekam na odpowiedz
Proszę aby to było jak najprostsze
ziemniak
IE będzie czepiał się o buga, masz Pan może coś innego np. JS albo CSS/HTML o ile się da
nospor
O jakiego znowu buga?

Popraw stopke o niższą, albo zostanie automatycznie poprawiona przez moderatora
zegarek84
jest komenda CSS... a zestaw tych komend sprawi, że zadziała także na starszych przeglądarkach - tutaj wklejam Ci fragment mojej "funkcji" z less, wynik końcowy generuje style z odpowiednimi parametrami - jak trochę pomyślisz to prędzej zrozumiesz te CSS niż jakbym dał gotowy zestaw styli (a w zasadzie dałem)
Kod
.rotate(@iDegrees) {
    -moz-transform: ~"rotate(@{iDegrees}deg)";
    -o-transform: ~"rotate(@{iDegrees}deg)";
    -webkit-transform: ~"rotate(@{iDegrees}deg)";
    -ms-transform: ~"rotate(@{iDegrees}deg)";
    transform: ~"rotate(@{iDegrees}deg)";
    // IE <= 8
    @deg2radians: 3.1416 * 2 / 360;
    @rad: @iDegrees * @deg2radians;
    -ms-filter: ~"progid:DXImageTransform.Microsoft.Matrix(sizingMethod='auto expand', M11=`Math.cos(@{rad})`, M12=-`Math.sin(@{rad})`, M21=`Math.sin(@{rad})`, M22=`Math.cos(@{rad})`)";
    filter: ~"progid:DXImageTransform.Microsoft.Matrix(sizingMethod='auto expand', M11=`Math.cos(@{rad})`, M12=-`Math.sin(@{rad})`, M21=`Math.sin(@{rad})`, M22=`Math.cos(@{rad})`)";
    zoom: 1;
}

mając zestaw tych styli możesz modyfikować pochylenie za pomocą JavaScript jak pomyślisz trochę ;]

PS.
Pytałeś się też o rozwiązanie po stronie PHP - nospor takie podal
ziemniak
Dodał nospor, lecz działa tylko na chrome, mozzili , a IE ma problem

dzięki, CSS działa we wszystkich wersjach
+ 4 you
do zamknięcia
Kostek.88
Ja czegos tu nie rozumiem. Jak przegladarka moze miec wplyw na PHP, skoro wszystko dzieje sie po stronie serwera? Moze plik generowany przez PHP jest... inny, choc ciezko mi to sobie wyobrazic...

Cytat
dzięki, CSS działa we wszystkich wersjach
+ 4 you

To mu daj tego plusa smile.gif (pomogl)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.