Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: UNION ALL // Jak i z czym to sie je
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
webfreak
Witam mam tabele w ktorej znajduja sie informacje na temat zwrotow pienieznych oraz tabele w z hostoria tych zwrotow. Co chce osiagnac to np klikajac na imie uzytkownika przeskakuje mi do pelnych detali tej osoby i na dole chce z tabeli historia zwrotow pokazac czy ten uzytkownik mial juz zwroty na koncie wiec jak postepowac co i jak ale nie mam pojecia jak wyciagnac z 2 tabeli dane czytalem o UNION ALL, ale za cholere nie moge tego wprowadzic w zycie

Moj kodzik
  1. $sql="SELECT * FROM $tbl_name ORDER BY id ASC";
  2. $result=mysql_query($sql);

a dodatkowo chce wyciagnac z &claim_history nie wiem teraz jak uzyc tego UNION ALL czy ktos moglby edytowac moj kawalek kodu tak aby wyciagal od dane z dwoch tabel ? smile.gif Bylbym bardzo wdzieczny smile.gif
blooregard
Bez struktury tych tabel to sobie możemy wyciągać co najwyżej miód z uszu.

Poza tym, jeśli masz prawidłowo (powiedzmy) utworzoną relację pomiędzy tabelami z danymi osoby i historią jej zwrotów, to wyciągasz takie dane przy pomocy złączeń (JOIN0 po kluczach, a nie UNION ALL, które służy do zupełnie innych rzeczy.
webfreak
Szukalem " Multiple sql results i pokazywalo mi UNION ALL nawet na W3School popatrze na JOIN dziekuje smile.gif

Edit: Udalo sie dzieki JOIN po kluczach smile.gif
blooregard
Cytat
Szukalem " Multiple sql results i pokazywalo mi UNION ALL nawet na W3School

W3School to nie jest odpowiednie miejsce na szukanie info odnośnie SQL i MySQL. wink.gif

Od tego masz http://dev.mysql.com/doc/ smile.gif
webfreak
Przepraszam to sie wiecej nie powtorzy smile.gif

ZAMKNIETY
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.