Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie dzialajaca klasa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miszqa
Mam problem
chcialbym uzyc klasy w postaci dodawania newsa do bazy ale nie wiem czemu nie dziala klasa ma postac
  1. <?
  2. class przyklad
  3. {
  4. function dodaj($dbname)
  5.     {
  6.     if(isset($submit)):
  7.                 $data=date('Y-m-d');
  8.                 $sql = &#092;"INSERT INTO newsy VALUES (null, '$naglowek', '$tresc', '$data', '$kategoria_id')\";
  9.                 mysql_query($sql);
  10.                 print &#092;"<center><h3>Wiadomoœ&aelig; zostala dopisana</h3></center>\";
  11.             endif;
  12.             ?>
  13.             <table width=\"600\" align=\"center\" border=1>
  14.                 <tr><td><center><h3>Dopisz wiadomosc do bazy danych</h3></center></td></tr>
  15.                 <tr bgcolor=\"dddddd\"><td><center>Tytul:</center></td></tr>
  16.                 <tr><td><center><input type=\"text\" size=\"90\" name=\"naglowek\"></center></td></tr>
  17.                 <tr bgcolor=\"dddddd\"><td><center>Tresc:</center></td></tr>
  18.                 <tr><td><center><textarea name=\"tresc\" cols=\"70\" rows=\"10\" wrap=\"VIRTUAL\"></textarea></center></td></tr>
  19.             </table>
  20.             <center><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"submit\"><input type=\"reset\" value=\"reset\"></center>
  21.             <?
  22.     }
  23.  
  24.  
  25.  
  26. }
  27. ?>

tzn chodzi o to ze wyswietlac wyswietla sie dobrze ale nie dodaje wiadomosci
Dawid Pytel
Masz włączone czy wyłączone zmienne globalne ? dodaj funkcję mysql_error(), zobaczymy co nam powie, wypisz wszystkie zmienne przed dodaniem... etc.
miszqa
mam zmienne globalne wlaczone i nie pokazuje mi bledow
party
to wpisz na początku skryptu:
  1. <?php
  2. error_reporting( E_ALL );
  3. ?>

do mysql_query dodaj mysql_error:
  1. <?php
  2. mysql_query($sql) or die( mysql_error() );
  3. ?>
miszqa
no pokazuje troszke bledzikow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.