Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MVC]Join Syntax w Modelu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
daniel1302
Witam, opiszę sytuacje:
Jako, że jeden model może pobierać dane z jednej tabeli(założenia) powstał mały problem,
potrzebuję pobrać dane za pomocą Left Join, ponieważ pobranie danych za pomocą drugiego modelu spowoduje wykonanie 30 000 zapytań.

Skrypt jest uruchamiany raz dziennie. Ale wykonuje bardzo ciężkie zapytania na ok 30 000 rekordów.
Jakie macie rozwiązanie na ten problem. Proszę o pomoc.
croc
Na jakim frameworku tworzysz?
daniel1302
Chodzi mi o rozwiązanie ideowe, ponieważ framework jest mój własny dlatego, że aplikacja wymaga dużej szybkości działania, dlatego ograniczam kod do jak najmniejszej ilości, ale aby zachował wzorce i był w przyszłości łatwy do edycji
-=Peter=-
Nie rozumiem, jeśli potrzebujesz pobrać dane za pomocą left joina, to to zrób, w czym widzisz problem?
Uriziel01
No to widze niestety kolega sam Siebie wpakował w niezłe bagno, chcąc aby skrypt działał szybko, był elastyczny i prosty. Zrobił coś dokładnie odwrotnego, stworzył własny framework i błędnie zaprojektował działanie modelu w tymże. Nie wiem za bardzo jak mógł bym ci pomóc, to Twój autorski kod, nie znamy go, niczego tutaj nie pokazałeś, mam tez dziwne przeczucie że gdybyś nam ten kod pokazał także nie bylibyśmy w stanie pomóc w tej sytuacji, taki urok autorskich frameworków. Jeżeli mogę się tutaj wtrącić to na przyszłośc pamiętaj że tworząc własne FW najczęśniej (choć oczywiście nie zawsze) wynajdujemy koło na nowo, najlepiej jeżeli każdą funkcjonalnośc przed implementacją przetestujesz w 2-3 najpopularniejszych FW, sprawdzisz ich rozwiązania i dostosujesz do swoich potrzeb. Najłatwiej jest w ten sposób uniknąć takich jak tutaj błędów. Ale to tylko taka moja mała dygresja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.