Bo samo $filename zwraca cała wartość z nazwa pliku ale sama funkcja file_exists nie działa..
Niktoś
9.12.2011, 00:01:55
$filename zwróci ci bo to zwykły string: http://www.serwer.com/mini/nazwapliku,jpg Teraz sprawdzasz istnienie pliku,a żeby to zrobić to musisz podać ściężkę do pliku+plus nazwę pliku czyli: /mójfolderNaDysku/nazwapliku,jpg Chyba jest różnica pomiędzy ścieżką dostępu do folderu a adresem URL.
Mayka
10.12.2011, 22:12:20
Ehh no taki prosty błąd a tyle problemów. Dzięki za pomoc. Mam jeszcze pytanie o funkcje copy bo chciałbym przekopiować plik z folderu do folderu ale nie bardzo wiem jak to zapisać żeby działało.. copy(plik.txt,inny.txt) działa ale już jak zrobie folder i zmienna to sypie błędami.. copy('./folder/'$zmienna,'./innyfolder/'$zmienna) Co znowu jest nie tak ? Może jest jakaś inna funkcja do kopiowania plików z folderu do folderu ?
timon27
10.12.2011, 22:30:17
copy('./folder/'$zmienna,'./innyfolder/'$zmienna) przecież tu nic się nie zgadza. napisz to poprawnie. copy('/folder/'.$zmienna,'/innyfolder/'.$zmienna) albo lepiej: copy("/folder/$zmienna","/innyfolder/.$zmienna");
mnie działa.
Niktoś
10.12.2011, 22:33:28
Cytat
copy("/folder/$zmienna","/innyfolder/.$zmienna");
Jak już to: copy("/folder/".$zmienna,"/innyfolder/".$zmienna);
Mayka
10.12.2011, 22:46:15
Wiedziałem że znowu jakaś pierdoła, dzieki śliczne za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.