Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekt bazy danych w MySQL- pytanie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
bakeraw2
Witam

Na zajęcia z baz daynych postanowiłem zrobić sklep internetowy wykorzystująć język PHP oraz bazy danych MySQL. Czy baza danych zaprojektowana przeze mnie jest właściwa?
Mam jeszcze pewien problem z zamówieniami. Postanowiłem rozbić zamówienia na zrealizowane oraz niezrealizowane oraz utworzyć możliwość kupienia kilku przedmiotów w jednym zamówieniu. (żeby nie trzeba było wysyłać każdy produkt oddzielnie). Jakbym miał tylko jedną tabelę zamówiony produkt to sprawa jest prosta. Dodaj do tabeli zamowiony_produt ilosc, id_kupujacego, ilosc produktu. Sprawa sie komplikuje jak chce zeby kupujacy mogl dodac kilka produktow do jednego zamówienia. Chodzi mi dokladnie o tablele zamowiony produkt oraz zamówienia. Nie wiem jak zrobic zeby polaczyc Zamowienia.id_zamowienia z Zamowiony_produkt.id_zamowienia. Czy mozna jakos to prosciej zrobic?

sunpietro
ja bym połączył tabele Uzytkwonicy z Kupujący w jedną całość. No chyba, że zakładasz że można robić zakupy bez zakładania konta. Pomyśl o tabeli z rabatami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.