Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]DotPay wywala sesje co 2 raz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sahee
Siemka, napisałem to małe cacko lecz co drugie użycie(wykupienie PP) wyłącza mi sesje, mam zrobionego loga do pliku i wygląda on tak:

[x] sahee Kupił graczowi sahee: PP12 dnia 03 Stycznia 2012 IP: xxxx
[x] Kupił graczowi sahee: PP12 dnia 03 Stycznia 2012 IP: xxxx
[x] Kupił graczowi sahee: PP12 dnia 03 Stycznia 2012 IP: xxxx
[x] informatic Kupił graczowi informatic: PP12 dnia 03 Stycznia 2012 IP: xxxx
[x] Kupił graczowi sahee: PP12 dnia 04 Stycznia 2012 IP: xxxx

Przed kupił powinien być nick zalogowanej osoby, lecz sesja zostaje zerwana. Kod PHP:

1. <?php
  2. require_once('inc/system.php');
  3. if(empty($oUser)) header('location: index.php');
  4. $id = xxxx;
  5. $code = "xxx"; #identyfikator usługi np. CNC9
  6. $type = "C1,sms"; # typ konta: 'C1' - to 8 znakowy kod bezobsługowy, 'sms' dla sprawdzania SMSow
  7. $del = 0; # jeżeli kod ma być skasowany od razu po sprawdzeniu to ustaw wartość na 1
  8. $numer = xxxx; # numer na jaki ma zastac wysłay sms
  9. $ilosc = 12;
  10. $co = "PP12";
  11. $h1 = "12PP 5zł";
  12. $cena = "6.10";
  13. ################################################################################
    #
  14. ################################################################################
    #
  15. if(!empty($_POST)){
  16. if(!isset($_POST['accept'])) $msg = "<p class='error'>Musisz zaakceptować regulamin</p>";
  17. elseif(empty($_POST['kod'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać kod SMS</p>";
  18. elseif(empty($_POST['user'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać nick kupującego</p>";
  19. else {
  20. $kod = $_POST['kod'];
  21. $user = $_POST['user'];
  22. $handle = fopen("http://dotpay.pl/check_code.php?&check=".$kod."&id=".$id."&code=".$code."&type=".$type."&del=".$del, 'r');
  23. $status = fgets($handle, 8);
  24. $czas_zycia = fgets($handle, 24);
  25. fclose($handle);
  26. $czas_zycia = rtrim($czas_zycia);
  27. if ($status == 0) ($msg = "<p class='error'>Kod niepoprawny!</p>"); # gdy kod niepoprawny
  28. else
  29. { # gdy kod poprawny:
  30. mysql_query('UPDATE `prochown_whitenaz`.`authme` SET `PP` = `PP` + '.(int)$ilosc.' WHERE `authme`.`login` ="'.mysql_real_escape_string($user).'"');
  31. #log
  32. $dni=array('Poniedziałek','Wt','Śr','Czw','Pt','So','Nd');
  33. $miesiace=array('Stycznia','Lutego','Marca','Kwietnia','Maja','Czerwca','Lipca','Sierpnia','Września','Października','Listopada','Grudnia');
  34. $dzien=date('d');
  35. $dn=$dni[date('w')-1];
  36. $mc=$miesiace[date('n')-1];
  37. $rok=date('Y');
  38. #log
  39. file_put_contents('transakcje.txt', '[x] '.$oUser['login'].' Kupił graczowi '.$user.': '.$co.' dnia '.$dzien.' '.$mc.' '.$rok.' IP: '.$_SERVER['REMOTE_ADDR']. "\n" , FILE_APPEND);
  40. $msg = "<p class='info'>Tranzakcja zakonczona. Kod zakupu to:".$kod."<br><font color=grenn>Wygenerowano kopie transakcji sukcesem!</font></p>";
  41. }
  42.  
  43. }
  44. }
  45. $gra ="
  46. TUTAJ html
  47. ";
  48. require_once('inc/szablon.php');
  49. ?>
by_ikar
Pytanie. Bo właściwie wczoraj jednej osobie paypal kasował sesje, więc mam pytanie. Sprawdziłeś z jakiego adresu wychodzi user do dotpay, a na jaki adres wraca? Chodzi o www i bez www.
Sahee
Nie widziałem żadnego takiego tematu, poszukam.
A co do twojego pytania nie wiem jak to sprawdzić ; D
by_ikar
Do logów dopisz sobie kawałek kodu który będzie dodawać host, lub nawet cały adres url. Wtedy możesz sprawdzić z jakiego adresu wychodzi i na jaki adres wraca. Zajrzyj w posty które napisałem. Wczoraj pisałem o tym paypalu wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.