Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Forum XML
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
dragossani
Im dłużej się zastanawiam, tym bardziej pomysł założenia forum XML mi się podoba. Chodzi zarówno o współpracę XML i php (parsery DOM, SAX i inne, WDDX, XML-RPC) jak i inne zastosowania XML'owe (koncepcje współpracy z bazami danych, przekształcenia i formatowanie XSLT, XSL:FO itd.) Co sądzicie o tym pomyśle?
KaMeLeOn
Popieram...
Przynajmniej niektórzy odróżnią XML od XHTML...
itsme
jestem za XML

i jeszcze jeden nowy dzial: "Strony oraz srypty poddane Waszej ocenie".

Z propozycji dodatkowych, którą warto zastosować to wyłączenie możliwości napisania posta bez zalogowania (tę opcję można zostawić na hydepark-u)
GeoS
XML to genialny pomysl. Wlasnie tego brakuje do pelni szczescia na tym forum smile.gif

Jest to na tyle dobra technologia, ze pozwala przyspieszyc generowanie stron (z wczesniej stworzonego cache'a w XMLu) w dosc znaczacy sposob.
Wlasnie ostatnio modernizowalem pewien portal i wydajnosc (czas generowania) wzrosl o 400% smile.gif
Wyniki mowia same za siebie (na bank jeszcze da sie cos z tego wycisnac, ale na razie i tak jest dobrze) aaevil.gif
Seth
Ja tez jestem za forum o XMLu. Ale jeszcze wciaz nie widze zmian w ukladzie forum (rozdzielenie hydeparku itp).
Seth
Kidy mozemy spodziewac sie forum XML ?
dragossani
Dzisiaj. Sorki za zwłokę ale dopinałem guziki spraw związanych z regulaminem.
domm
Z XML-a jestem tak cieńki, że aż nie wiem o co na forum zapytać :wink:
Tak poważniej to też na to czekałem . Mam zamiar zacząć pracować w 'technologii' XML -> XHTML, ale jak dotąd nie mogłem się zmobilizować. Teraz, przy fachowym wsparciu będzie dużo łatwiej...
kurtz
Cytat
Im dłużej się zastanawiam, tym bardziej pomysł założenia forum XML mi się podoba. [..]Co sądzicie o tym pomyśle?
jestem przeciw - nie za duzo podforuw sie teraz potworzylo? brakuje jeszcze podforum phpgtk, smarty, pear, xslt, java, javascript. eh - ja bym poszerzyl tematyke xhtml o sprawy ogolno client-side.
ktorys z popierjacych widzi na ten moment szanse na duza ilosc ciekawych dyskusji?
xml nie jest nowa technologia - sgml ma juz hoho - i jakos nie widze zeby ktos co rusz o nim krzyczal. po prostu sobie jest.
wool
Cytat
xml nie jest nowa technologia - sgml ma juz hoho - i jakos nie widze zeby ktos co rusz o nim krzyczal. po prostu sobie jest.
tu się z Tobą nie zgodzę, krzyku jest dużo tylko jakoś mało przekłada się na praktykę. Kurtz ma rację. Nie ma sensu tworzenia kolejnego podforum. Popatrzcie na php pro, istnieje kilka tygodni, zawiera aż :wink: 23 wątki z czego połowa o zasadach panujących na tym podforum. Wrzućcie to wszystko do jednego działu, najwyżej atki się będzie poprzedzać [php pro], [xml] itd.
kurtz
Cytat
tu się z Tobą nie zgodzę, krzyku jest dużo tylko jakoś mało przekłada się na praktykę.
byl tez rok temu, 3 lata temu. ba! tez sie na to zlapalem - w ekstazie wydrukowalem sobie specyfikacje i czytalem wracajac z pracy. a dzis mysle ze szkoda bylo papieru.

Cytat
Wrzućcie to wszystko do jednego działu, najwyżej atki się będzie poprzedzać [php pro], [xml] itd.

+1
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.