Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z dzialaniem klasy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
G[o]Q
Witam napisalem sobie ostatnio klasę w php do obslugi mysql docelowo chciałem osiągnąć cos takiego ze kazdy obiekt to połączenie do innej bazy i tutaj pojawia się problem gdyż zwyczajnie mi to nie działa prosiłbym was o wskazówki jak rozwiazać mój problem

moja klasa http://wklej.to/6xppS

plik ktorym testuje klase http://wklej.to/Q412X

zapytania są poprawne w 100 %

no i treść która mi się wyświetla po wykonaniu skryptu testowego

Kod
Zapytanie bledne
Warning: mysql_close(): 3 is not a valid MySQL-Link resource in C:\xampp\htdocs\crazy2\database.php on line 39
patryk9200
Nie rozumiem po co odkrywasz koło na nowo? smile.gif
Nie łatwiej skorzystać z PDO?
Możesz sobie taki obiekt w PDO zrobić i dopiero później swoją klasą opakować. Bo to co Ty zrobiłeś raczej nie zadziała.
G[o]Q
chcialem napisać klasę zeby nabrać doswiadczenia w tym wiec dlatego pytam czy jest taka mozliwosc i co powinienem zrobic zeby kazdy obiekt mojej klasy przechowywał połączenie do innej bazy danych

EDIT

bardziej interesuje mnie czemu moja klasa nie dziala mimo ze wydaje mi się ze powinna bo kazdy obiekt tworzy uchwyt wiec problemu być nie powinno
wiem ze moglem zrobic to inaczej ale tutaj nie chodzi o to ze chce wiedziec czemu nie dziala lub nie da sie tego zrobic tak jak ja to zrobilem
rocktech.pl
Witam.

Sprawa jest prosta komunikat błędu wyjaśnia wszystko.
W kodzie wywołujesz:

1. $db->close();
  2. $db2->close();

A w klasie masz:
  1. //tu zamykasz usuń tą funkcję i daj to w destruct
  2. public function close(){
  3. $this->connect=0;
  4. mysql_close($this->handle);
  5. }
  6. //i tu zamykasz jeszcze raz
  7. public function __destruct(){
  8. $this->close();
  9. }
  10.  
G[o]Q
usuniecie tych close z kodu nic nie dało pozatym dalej mam zapytanie bledne mimo ze powinno mi wyswietlic tresc z bazy biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.