Problem mam następujący... Studiuję informatykę, I semestr. Mam jakieś 2 godziny, żeby oddać pracę z programowania. Niestety, tego języka nie ogarniam... 6 zadań, które muszę robić, ktoś już tutaj wrzucał (
http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t167092.html), ale odpowiedzi nie było, czemu się nawet nie dziwię

Moje doświadczenie z programowaniem stanęło na Pascalu. Później nauczycielka "uczyła" nas języka C, ale samej teorii nikt nie lubi, praktyki było zero. I tak właśnie stanęło na Pascalu. Na studiach nie było mnie może na jednych ćwiczeniach z programowania (studia zaoczne, więc w tym semestrze tylko kilka tych spotkań było). I na tych ćwiczeniach niestety niczego się nie nauczyłem :/ Przerobiliśmy jakoś html, i teraz właśnie php. Niestety, ale przepisywanie wszystkiego z tablicy do kompa niczego mnie nie nauczyło. Na dodatek, powodu swojej głupoty, nie zgrywałem sobie tych programów na pendrive'a :F I teraz prośba! Nie proszę już o to, żeby ktoś to zrobił. Tylko chociaż nakierował mnie, jak to zrobić. Może uda mi się termin przełożyć. Mam nadzieję. Ale jak zacząć? Jak napisać skrypt sprawdzający te funkcje? Z góry dzięki.