Mam problem ktorego na prawde nie rozumiem i nie wiem jak dojsc do tego co jest nie tak. Wyswietlam sobie w skrypcie prosty CanvasGraph gdzie w sumie wyswietlam jakis tam tekst. Kod wyglada tak:
/** If no data, show info. */ $txt = "no data "; $t = new Text($txt, 15, 3); $graph = new CanvasGraph(400, 40, 'auto'); $graph->SetMarginColor("white"); $graph->InitFrame(); $t->Stroke($graph->img); if ($_GET["image"] == "direct") { $graph->Stroke(); } else { $graph->StrokeCSIMImage(); } return; }
Kod dziala tak ze jak sa dane to generuje BarPlot, a jak nie to wywoluje sie wlasnie ten fragment. Wszystko jest ok, ale chcialam sobie napisac metode w odpowiedniej klasie bo ten kod sie powiela w paru miejscach. No jak przeniose to wszystko do metody (w ktorej oczywiscie wpierw wyszukuje i przypisuje wartosci do $recvdarr) - w skrypcie zas wywoluje te metode to lipa! nic sie nie pojawia i nawet zaden error sie nie pojawia! Nie wiem totalnie czemu tak? Oczywiscie w tej klasie mam odpowiednie rzeczy zaimportowane - zreszta jakbym nie miala to bym chyba dostala jakis error.
Czy ktos z Was wie dlaczego tak sie dzieje? ten sam kod w skrypcie - i wszystko sie generuje. A jak tylko przeniose te logike do metody w klasie, i w skrypcie wywolam to nie pojawia sie nic..
bede wdzieczna za wszystkie wskazowki!
pzdr,
misty