Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][CSS]Wtyczka/bot do gry flash
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
intermessi12
Witam

Gram aktualnie w grę flash przez przeglądarkę (nie wiem czy mi wolno podać link no ale ok). Pomyślałem ostatnio, że dobrze by było stworzyć do niej jakąś wtyczkę firefoxową/jakiegoś bota, który by trochę pomógł w grze. Nic skomplikowanego, tylko np. wyświetlanie podstawowych info itp. Poszukałem w internecie, jak się takie wtyczki robi i kombinowałem długo. Najpierw korzystalem z tego. Za pomocą Firebuga próbowałem odczytać kod strony ale nie działało, więc użyłem Flashbuga, ale też nie zadziałało. Doszedłem do wniosku, że gra jest jakoś tak skonstruowana, że nie ma kodu html więc nie da się go odczytać więc nie można zrobić do tego wtyczki. Potem gdzieś wyczytałem, że można próbować przechwycić pakiety danych które gra przez przeglądarkę wysyła. Próbowałem to zrobić przez Wireshark ale kompletnie się na tym nie znam więc nic z tego nie wyszło

Wiem że trochę pokręciłem tą wypowiedź ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie moje wypociny smile.gif
I moje pytanie: jak zrobić wtyczkę/bota do takiej gry? Na jakiej zasadzie to wgl działa? Jakieś wskazówki/poradniki? Nie znam się wgl na programowaniu ale szybko się uczę, gdyby ktoś mnie dobrze pokierował.

Z góry dzięki za pomoc
Kshyhoo
1. Nie pomagamy oszukiwać w żaden sposób.
2. Jak nie umiesz programować, naucz się albo napisz w dziale "Giełda ofert".
3. Flash, to flash i nie ma nic wspólnego z HTML, bardziej z ActionScript (ale to i tak szerokie pojęcie).
thek
@Kshyhoo: zależy o co chodzi userowi. Jeśli tylko jakieś kiepsko widoczne elementy na plan pierwszy wyciągnięte, czy statystyki, to wtyczka niczemu nie szkodzi. Sam przykładowo w G+ uzywam plugina do Chrome'a, który automatyzuje mi pewne rzeczy jak choćby wybór określonej, zdefiniowanej przeze mnie wcześniej, grupy użytkowników zamiast mozolnego przechodzenia i przeszukiwania oraz zaznaczania w oknie wyboru kilku z ponad 600 osób. Jeśli jednak ma to być bot, który kontroluje konto na czas nieobecności gracza przy kompie lub wprowadza do gry element nieuzasadnionej przewagi - to masz rację - takiego czegoś nie tolerujemy.

@intermessi12: powiedz co konkretnie chcesz osiągnąć. W tę nie gram, ale wyglada mi na flashową. Zapewne to o czym wspominają ludzie przy firebugu, to podsłuchiwanie żądań asynchronicznych między serwerem i klientem oraz na podstawie tych danych, uaktualnianie oreślonych parametrów gry.
Kshyhoo
Cytat(intermessi12 @ 15.02.2012, 12:08:51 ) *
Gram aktualnie w grę flash przez przeglądarkę (nie wiem czy mi wolno podać link no ale ok). Pomyślałem ostatnio, że dobrze by było stworzyć do niej jakąś wtyczkę firefoxową/jakiegoś bota, który by trochę pomógł w grze.

Dla mnie to wystarczy.
intermessi12
Cytat(thek @ 15.02.2012, 12:58:54 ) *
@Kshyhoo: zależy o co chodzi userowi. Jeśli tylko jakieś kiepsko widoczne elementy na plan pierwszy wyciągnięte, czy statystyki, to wtyczka niczemu nie szkodzi. Sam przykładowo w G+ uzywam plugina do Chrome'a, który automatyzuje mi pewne rzeczy jak choćby wybór określonej, zdefiniowanej przeze mnie wcześniej, grupy użytkowników zamiast mozolnego przechodzenia i przeszukiwania oraz zaznaczania w oknie wyboru kilku z ponad 600 osób. Jeśli jednak ma to być bot, który kontroluje konto na czas nieobecności gracza przy kompie lub wprowadza do gry element nieuzasadnionej przewagi - to masz rację - takiego czegoś nie tolerujemy.

@intermessi12: powiedz co konkretnie chcesz osiągnąć. W tę nie gram, ale wyglada mi na flashową. Zapewne to o czym wspominają ludzie przy firebugu, to podsłuchiwanie żądań asynchronicznych między serwerem i klientem oraz na podstawie tych danych, uaktualnianie oreślonych parametrów gry.

Nie chcę żadnej przewagi nad innymi czy coś. Ale np.: w grze jest ze 20 rodzajów surowców. a tylko kilka z nich jest wyświetlanych na głównym ekranie - żeby zobaczyć liczebnosc reszty trxeba otworzyć magazyn. Niby kilka sekund ale to dość żmudne za każdym razem robić to samo. Lepiej żeby wszystko się wyświetlało na ekranie.
To naprawdę aż takie oszustwo? ;P

odswiezam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.