Mam problem ze skryptem wylogowania, a mianowicie.
Gdy się zaloguje i kliknę na przycisk "Wyloguj" to przenosi mnie na stronę logowania, ale nie wylogowywuje.
<?php exit; ?>
Na czym może polegać problem?
<?php exit; ?>
<?php exit; ?>
<?php ?>
// Sprawdzamy czy dane, które podał użytkownik są takie same jak w bazie danych. if ($result==1) { $_SESSION['logged']='ok'; } if ($result==0) { }
// Sprawdzamy czy dane, które podał użytkownik są takie same jak w bazie danych. if ($result==1) { $_SESSION['logged']='ok'; } if ($result==0) { }
<?php ?>
// Sprawdzamy czy dane, które podał użytkownik są takie same jak w bazie danych. if ($result==1) { $_SESSION['logged']='ok'; } if ($result==0) { } // Sprawdzamy czy użytkownik jest zalogowany. if($_SESSION['logged']) { } else { }
if($_SESSION['logged'] == false) { // jak nie ma sesji to wywala Cię do logowania exit; } // a tutaj właściwa treść strony
// cały formularz z akcją na plik zaloguj.php
session_start(); // pamiętaj, zawsze na początku ma to być... znaczy nie tak znowu zawsze, ale tak teraz przyjmujemy, co by nie było dodatkowych problemów // tu tworzysz sesję $_SESSION['logged'] = true;
// możesz spróbować tutaj dać to z manuala, ale generalnie ja dawałem zawsze unset($_SESSION['logged']) i session_destroy();