Mam następujący problem. Piszę bardzo prosty skrypt aukcji na razie ma mi wyświetlać cenę, obrazek,nazwe,czas i rodzaj przedmiotu. Lecz jak już kliknę w link wystaw wpiszę cenę zatwierdze to do bazy zostaje dodany tylko wynik id iduser i czas nic więcej do tego jeszcze nie działa mi jeden if gdy przedmiot jest już wystawiony. Skrypt na dole bez linku zaczynającego sprzedaż bo to chyba jest zrozumiałe. Proszę o pomoc.
if(isSet($_GET['aukcje'])){ if($_GET['aukcje'] == sprzedaj ){
if(isSet($_GET['cena'])){ $cenacala = $cena * 0.10;
$userid = $kupiec['id'];
$produktx = mysql_query("SELECT miejsce".$k.",obrazek".$k.",rodzaj".$k.",cena".$k." FROM produktuser WHERE id='$userid'"); $user = $_SESSION['mohergame'];
$istnieje = mysql_query("SELECT id FROM aukcje WHERE iduser='$userid'"); $userid = $kupiec['id'];
if($kupiec['kasa'] < $cenacala){
echo "Bardzo mi przykro ale nie stać Cię na wystawienie tego produktu. <a href='java script:history.go(-1)'>Powrót</a>"; }else if ($istnieje2[0] == 1){
echo"Ten przedmiot jest już na aucji. <a href='java script:history.go(-1)'>Powrót</a>"; }
else {
$miejsce = $produkt[0];
$obrazek = $produkt[1];
$rodzaj = $produkt[2];
$cena = $produkt[3];
$userid = $kupiec['id'];
$pozostala_kasa = $kupiec['kasa'] - $cenacala;
mysql_query("UPDATE user SET kasa='$pozostala_kasa' WHERE user='$user' "); $istnieje = mysql_query("SELECT iduser FROM aukcje WHERE id='$userid'"); if ( $istnieje2 <= 0) {
mysql_query("INSERT INTO aukcje(iduser,id,miejsce,obrazek,rodzaj,cena) VALUES ('$userid','$k','$miejsce','$obrazek','$rodzaj','$cena')"); }else {
mysql_query("UPDATE aukcje SET iduser='$userid',id='$k',miejsce='$miejsce',obrazek='$obrazek',rodzaj='$rodzaj',cena='$cena' WHERE id='$userid' ");
}
echo "Wystawiłeś aukcje poprawnie.<a href='java script:history.go(-1)'>Powrót</a>"; }
}
}
if(isSet($_GET['wystaw'])){ echo"<form method='get' action='zbrojownia.php'> <tr><td><input type='hidden' name='aukcje' value='sprzedaj'><br /><br /></td>
<tr><td><input type='hidden' name='k' value='".$_GET['k']."'><br /><br /></td>
<tr><td> Cena: <input style='width:150px;' type='text' name='cena' value=''><br /><br /></td>
<tr><td> <input type='submit' name='' value='Wystaw na aukcje'><br /><br /></td>
</form>";
}
}
}