proszę was o wskazówki
próbuję moją wyszukiwarkę zamienić na pełnotekstową i ni cholery mi nie idzie..
obecnie kod wygląda tak..
$strWhere = ""; if ($Filtr["magazyn"] > 0) { if (strlen($Filtr["StanOd"])) $strWhere .= "(skl".$Filtr["magazyn"]." >= ".$Filtr["StanOd"].") AND "; if (strlen($Filtr["StanDo"])) $strWhere .= "(skl".$Filtr["magazyn"]." <= ".$Filtr["StanDo"].") AND "; } if ($Filtr["Grupa"] > 0) $strWhere .= "(IdGrupa = ".$Filtr["Grupa"].") AND "; if ($Filtr["Promo"] == 1) $strWhere .= "(promo = 't') AND "; (...) $strSql = "SELECT Symbol, Nazwa, skl1, skl1Cena, skl2, skl2Cena FROM stany "; $strSql .= "ORDER BY ".$SortCols[$intSortCol]." ".$SortDirs[$intSortDir]." "; $strSql .= "LIMIT ".(($intPage - 1) * $intRowsDisplay).",".$intRowsDisplay;
najbardziej chodzi tutaj o kolumnę "Nazwa"
niestety przy każdej próbie jej zmodyfikowania pod kątem FULLTEXT zapytanie nie zwraca żadnych wyników..
pomożecie ?
edit//
Próbowalem..
SELECT Symbol, Nazwa, skl1, skl1Cena FROM stany WHERE MATCH (Symbol) AGAINST ('00024379') AND MATCH (Nazwa) AGAINST ('Angielski') AND (skl1 >= 1) AND (skl1 <= 1) AND (promo = 't') AND ORDER BY Nazwa ASC
zwraca mi
#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'ORDER BY Nazwa ASC LIMIT 0, 30' w linii 7
gdzie może być błąd ?
//edit
ok, chyba działa..
dodałem także BOOLEAN MODE
obecnie problem jednak jest taki,
ze przy podaniu ciągu znaków "anat" zwraca 0 wyników... a powino być conajmniej 46
w przypadku LIKE dla uzupełniania ciągu przed i po służył znak "%"
jak to jest w przypadku FULLTEXT ?