Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] CKEDITOR - pobranie zawartości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peter13135
Mam okienko "ckeditor" i chciałbym pobrać jego wartość.
Gdyby to było normalne pole textarea, zrobił bym tak :
Kod
$("#jakieśtextarea").html();

ale tutaj to nie działa.
wygooglałem takie coś :
Kod
var oEditor = FCKeditorAPI.GetInstance('FCKeditor1');
var pageValue = oEditor.GetHTML();

Jednak niezabardzo chce mi to działać
Kod
Uncaught exception: ReferenceError: Undefined variable: FCKeditorAPI

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Edit://

Chyba FCkeditor to nie to samo co CKEditor biggrin.gif:D

Tak czy inaczej, nie wiem jak rozwiązać problem.
http://docs.cksource.com/ckeditor_api/
tutaj mam niby api, nie potrafię tego znaleźć.
Kshyhoo
FCKeditor to nie CKeditor i funkcje nie są identyczne.

Niepotrzebnie zakładasz kolejne wątki. Dlaczego nie sięgniesz do dokumentacji edytora, gdzie jest wszystko nieźle opisane? Tu masz tutoriale do własnych funkcji a tu dokumentację.
Niktoś
CKeditor to stara wersja FCKeditor.Kolega chyba jakieś stare tutoriale czytał.
peter13135
Zauważyłem, że "pomyliłem" ckeditor z fckeditiorem, tylko jedyna literka różnicy wink.gif
Nie wiem, czy nie czytałeś mojego posta, czy napisałeś go dopiero po mojej edycji... Ale również to zauważyłem.
Szukałem w dokumentacji, jednak niczego takiego nie znalazłem. JS nie jest moją dobrą stroną. Angielski również, więc nie jestem w stanie tego w tej dokumentacji znaleźć. Zauważ, że link do dokumentacji sam sobie znalazłem, nawet dałem w swoim poście, więc nie wiem po co mnie do niego linkujesz. Gdybym na podstawie dokumentacji potrafił rozwiązać problem, nie pisałbym tutaj.
Proszę nakierować mnie na konkretną metodę w tej dokumentacji, albo coś takiego.
Kshyhoo
Mojego posta napisałem 4 wcześniej od Twojej edycji, proste?
peter13135
Cytat(Kshyhoo @ 24.02.2012, 18:24:00 ) *
Mojego posta napisałem 4 wcześniej od Twojej edycji, proste?

Najpierw dodałem to: "Chyba FCkeditor to nie to samo co CKEditor biggrin.gif"

potem resztę tongue.gif

W każdym razie, wykłócanie się o takie pierdoły nie jest moim celem. Problem opisałem w swoim pierwszym poście i proszę o pomoc. Widzę Kshyhoo, że jesteś ogarnięty w temacie. Czy niemógłbyś po prostu powiedzieć mi nazwę metody do wyciągania tej zawartości okienka ?
Kshyhoo
Nie znam się na JS, więc swoje przygody z CKeditorem robiłem metodą prób i błędów. Zobacz, czy to Ci pomoże.
peter13135
Poprzednie Twoje posty sugerują, że to banalny problem tongue.gif Przynajmniej takie mam wrażenie.
Dzięki za kod, ale nie wiem o co w nim chodzi. Nie wiem nawet co ten tutorial ma "tworzyć".
Mój problem powinno dać się rozwiązać w 1-3 linijki, a tam widzę ich wiele i mam wrażenie że nie ma tam linijek które mnie interesują.
No nic, takie coś znalazłem w dokumentacji :
http://docs.cksource.com/ckeditor_api/symb...xt.html#getText

Może to jest coś co potrzebuję questionmark.gif Tylko... że nie wiem jak tego użyć.
Kshyhoo
Problem w tym, że nie wiemy, co chcesz osiągnąć. Wywołanie akcji po naciśnięciu przycisku można podglądnąć w jakimkolwiek pluginie.
peter13135
Cytat(Kshyhoo @ 24.02.2012, 19:13:54 ) *
Problem w tym, że nie wiemy, co chcesz osiągnąć. Wywołanie akcji po naciśnięciu przycisku można podglądnąć w jakimkolwiek pluginie.

Jakiej akcji questionmark.gif Jak to nie wiesz co chcę osiągnąć questionmark.gif
No kurczę... wszystko opisałem w pierwszym poście. Co w tym niejasnego questionmark.gif? Nie rozumiem, jak można tego nie rozumieć.

Problem już rozwiązałem.

Kod
CKEDITOR.instances.editor1.getData()

oto rozwiązanie smile.gif

Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdro wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.