<?php include("header.php"); $query = mysql_query('SELECT g.nazwa, p.id, p.login, p.level, p.gold, p.guild, p.win, p.lose FROM guilds g LEFT JOIN players p ON (p.guild = g.id) ORDER BY p.level DESC LIMIT 10'); echo '<table border="0" align="center" style="text-align:center;"> <tr> <td width="70">Miejsce</td> <td width="70">Nick</td> <td width="90">Level</td> <td width="80">Złoto</td> <td width="70">Zwycięstwa</td> <td width="70">Porażki</td> <td width="70">Gildia</td> </tr>'; $i = 1; { echo '<tr> <td width="70">'.$i.'.</td> <td width="70">'.$tablica['login'].'</td> <td width="90">'.$tablica['level'].'</td> <td width="80">'.$tablica['gold'].'</td> <td width="70">'.$tablica['win'].'</td> <td width="70">'.$tablica['lose'].'</td> <td width="70">'.$tablica['nazwa'].'</td> </tr>'; $i++; } include("footer.php"); ?>
Wszystko działa kiedy gracz ma gildie, a kiedy nie ma to po prostu nie wyświetla linijki o graczu.
p.guild = g.id
czyli w polu guild w tabeli players wpisane jest id gildii, a w tabeli guilds istnieje gildia o takim id, więc wszystko działa.
Kiedy ktoś nie ma gildii w polu guild wpisane jest 0, a w tabeli guilds nie ma gildii o id 0.
Jak to ominąć? Zaglądałem do manuala Mysqla, kombinowałem, ale nic mi z tego nie przyszło.