monter2313
5.03.2012, 18:01:35
<?
if(file_exists("CONFIG/config.php")) require_once("CONFIG/config.php"); connect();
$query = "SELECT * FROM ".PREFIX."rezerwacja WHERE Id_user_rezerwacji='".$_SESSION['id']."'";
$oglo = "SELECT * FROM ".PREFIX."rezerwacja WHERE ID_rezerwacji='".$wiersz[0]."'";
$usun = "<a href='usun_apli.php?id=".$wiersz[0]."'>Usuń</a>";
echo "<table border='2'>"; echo "<tr> <th>Imie</th> <th>Nazwisko</th> <th>Nazwa oferty</th> <th>Data_rezerwacji</th> <th>Liczba noclegów</th> </tr>"; echo $row['Imie_rezerwacji']; echo $row['Nazwisko_rezerwacji']; echo $row['Nazwa_oferty']; echo $row['Data_rezerwacji']; echo $row['Rezerwacja_ile_dni']; }
}
?>
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>
<body>
<body style= " background-image: url(tlo1.jpg)">
<?
include("menu.php");
?>
</body>
</html>
W tym kodzie mam tabelka jaką metodą ją umieścić by nie wyświetlała sie w lewym górnym rogu tylko tam gdzie ja chce
Umieść ją w kodzie html między znacznikami php.
Niktoś
5.03.2012, 18:12:02
echo "
<table border='2' style='position:absolute;top:200px;display:block;width:auto,height:auto;left:200px;z-index:9000'>";
Tu chodzi raczej o CSS, jeśli chcesz na środku to:
table { margin: 0 auto; }
Jeśli w jakimś innym miejscu to kombinuj
Edit: A się rwą ;D
nospor
5.03.2012, 18:36:30
Po pierwsze: problem z php nie ma żadnego związku.
Po drugie: może wypadałoby by wpierw się zapoznać z podstawami HTML?
Bo niby co to ma być:
<body>
<body>
Widziałeś w dokumentacji by mogło być 2xBODY?
Albo to:
<table>
....
</table>
<html>
....
Widziałeś gdzieś w dokumentacji, że kod tabelki czy czekogolwiek można wkładać przed <HTML>? Bo ja zazwyczaj sądziłem, że można wkładać dopiero w <BODY>
monter2313
5.03.2012, 20:56:27
Dziekuje To są moje pierwsze początki z PHP i HTML. Jednak z każdym dniem jest coraz lepiej