<?php
$i = array(
'<a href="Promocje,11.html" id="promocja"><b>4
</b><i> moduły
</i><span>Katowice
</span><u>700 zł zamiast 1000 zł
</u></a>',
'
<a href="Promocje,11.html" id="promocja"><b>5
</b><i> modułów
</i><span>Katowice
</span><u>800 zł zamiast 1200 zł
</u></a>',
'
<a href="Promocje,11.html" id="promocja"><b>6
</b><i> modułów
</i><span>Katowice
</span><u>980 zł zamiast 1400 zł
</u></a>',
'
<a href="Promocje,11.html" id="promocja"><b>7
</b><i> modułów
</i><span>Katowice
</span><u>1200 zł zamiast 1600 zł
</u></a>',
);
$rand = rand( 1,count($i) );
echo $i[$rand];
?>
po wrzuceniu powyzszego do index.html, wyswietlaja mi sie wszystkie jeden pod drugi na www.
Na ich stronie, nie widze zadnego użytego kodu php

jak to mozliwe zatem ? chyba ze są jakies zabezpiecznia ktory chowaja kod php ;/
Jak zamienie, index.html na index.php wtedy wszystko ladnie dziala:) wiec problem rozwiązany:) tylko ciekawi mnie
dlaczego na ich stronie
http://wroclaw.reklamawwindach.pl/index.php nie widac kodu php ? ktos mi to prosto wytlumaczy ? oraz oswieci jak taki kod wydobyc ?
Oraz ostatnie pytanie, jezeli zmienie swoja strone głowna jako php a nie html, to jakie to bedzie mialo konswekencje ? przy pozycjonawaniu dzialaniu itp ? w 100% moze tak byc ? reszta stron jest html.
Ok poczytałem, juz wiem wszystko, kod php wykonuje sie postronie serwera i nie ma zadnej opcji aby go poznac

Czy ktos bedzie na tyle pomocny ze mi wytlumaczy jak to działa, ze oni maja strone index.php na ktorej jest zawarta tablica z losowym wyswietlaniem tekstu w okreslonym divie. a np otworze sobie u nich strone,
http://wroclaw.reklamawwindach.pl/home,1.html i moga ja odswiezac i tez losowo tekst wskakuje ? jak to mozliwe skoro jest ta strona w htmlu.... ?

sory ale dopiero sie ucze
aha i teraz w powyzszym kodzie chyba cos nie halo jest, bo za 3 lub 2 lub 4 odswiezeniem zdarza sie ze nie wyswietli nic, tzn puste pole jest bez grafiki z diva nawet, czy to wina przegladarki ? czy pierwsza wartosc tablicy zaczyna sie od 1 czy od 0 ? moze w tym problem ?