Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: BŁĄD W SESJACH
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciej
Warning: session_register(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /admin.php:2) in /admin.php on line 2

Warning: session_register(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /admin.php:2) in /admin.php on line 2

Warning: Unknown(): open(/tmp/sess_9febcb1b501077146a12f1197c78eefd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

Czy ktoś może wyjaśnić mi na czym polegają te błędy? Moje skrytpy nie wykorzystują sesji, ale są umieszczone na serwerze ze stroną, która sesje wykorzystuje. HELP!!!
kicaj
Ustawienia w php.ini w sesjach: stworz folder `tmp/`
maciej
ten folder instieje. Czy problemem może byc fakt, ze w skrypcie nie ma wykorzystanego mechanizmu sesji i są zmienne globalne? Moja stronka jest dołączona do serwera, na którym znajduje się już inna strona (wykorzystująca sesje). U mnie w domu wszystko chodzi, a po wrzuceniu na serwer wyskakują te błędy...
rogrog
na te błędy (headers already sent) powinno zaradzić stosowanie output bufferingu

daj na samym początku każdej stronki
  1. <?php
  2. ?>

na ten błąd "failed to write session data" to co mowil _kicaj

ale generalnie to wogóle nie powinno się włączać - przecież nie wykorzystujesz w swoim skrypcie sesji. sprawdź czy serwer nie ma automatycznego include (do tamtej stronki).
maciej
  1. <?php
  2. ?>

Co tak naprawdę robi to polecenie?
cim
Cytat(maciej @ 2004-08-12 18:19:09)
  1. <?php
  2. ?>

Co tak naprawdę robi to polecenie?

ob_start() - ta funkcja rozpoczyna buforowanie wyjścia, czyli np. funkcja print() nie wypisze od razu czegoś tam na stronie tylko jej wykonanie zostanie przeniesione do bufora, dzięki temu przy korzystaniu z ciastek, sesji, czy wysyłania nagłówków nie ma błedu: headers already sent by, bo print`y i reszta (ale nie np. setcookie) trafiają do bufora a nie od razu do przeglądarki...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.