kozaqqq
9.04.2012, 17:19:52
Witajcie. Kupiłem szablon itd... Rozpocząłem pracę nad treścią i pojawił się problem. Otóż jak wpisuję www.xxx.pl (adres do przykładu), powinno się otwierać www.xxx.pl/index.swf Jednak otwiera mi się adres taki: www.xxx.pl/index.swf/ I przez to / otwiera mi się strona, ale bez treści... Wiecie może jak to naprawić? Chociaż jakiś punkt zaczepienia? Z góry dziękuję.
jaslanin
10.04.2012, 14:42:18
może to być np. problem z .htaccess, albo zły adres w HTML (index.html, index.php itp.), błąd konfiguracji pliku SWF (niektóre bardziej złożone animacje mają konfigurację np. poprzez FLASHVARS i coś tam może być źle ustawione), albo problem ze strukturą plików, prawami dostępu do plików, albo błąd konfiguracji serwera, ale jeżeli jest to płatny hosting to jest to raczej mało prawdopodobne.
Zwykle z kupionym szablonem masz jakąś instrukcję więc spróbuj jeszcze raz ją przerobić (być może na stronie sprzedażowej jest jakiś link do instrukcji instalacji itp), pozatym jak zapłaciłeś to chyba możesz zapytać sprzedającego dlaczego nie działa.
Nie wiem jak to naprawić, bo niczego konkretnego nie podałeś, tylko że jakiś kod, gdzieś, nie chce działać bo na końcu jest slash.