Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CSS]styl strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ruch Radzionków
witam mam takie pytanie otóż jeżeli w pliku .html mam jakis styl to styl strony jest np. tak jak powinien ale jeżeli podziele styl i wrzuce do php to cały styl jest obniżony jakieś 10px jak to idzie zlikwidowac
nospor
Napisz w kodzie php:
remove_pixels(10);
powinno zadziałać.

A jak nie zadziała to podaj łaskawie kod na jakim operujesz.... PHP nie psuje w żaden sposób styli html. Jedyne co psuje to "nieumiejętny" programista a tego bez kodu niestety nie poprawimy smile.gif
ethann
@up
Nie troluj biedaka Panie Modzie, bo faktycznie wpisze remove_pixels tongue.gif Ale racja kod to zawsze krok bliżej sukcesu.

Ja bym powiedział, że to zasługa BOM'a. Skorzystaj z jakiegoś programu do edycji tekstu (np. notepad++), a następnie wybierz kodowanie jako "UTF-8 bez bom". W UTF[-8,-16,-32] występują właśnie [3,2,4] bity początkowe, które zazwyczaj są problemem dla początkujących. W przeglądarce jak odpalisz stronę to lewym górnym rogu zazwyczaj ujrzysz krzaczki, zgubi style, albo coś w tym stylu.
nospor
Cytat
Nie troluj biedaka Panie Modzie, bo faktycznie wpisze remove_pixels
Bez przesady.... tyle czasu na forum to już powinien wiedzieć że wróżek nie ma. Odrobina sarkazmu nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Może dzięki temu zapamięta na przyszłosć o kodzie.
ethann
Cytat
Może dzięki temu zapamięta na przyszłość o kodzie.

Dobrze sformułowane smile.gif

Wydaje mi się, że co poniektórzy nie zrozumieją dopóki im ten problem nie zacznie doskwierać.
jaslanin
Mi się wydaje, że może chodzić o to, że wcześniej nie miał oddzielonego kodu HTML od CSS (osobny plik ze stylami), teraz oddzielił go i ma problem.

Wydaje mi się, że gdzieś może być problem z tym, że właściwości w atrybucie style mają priorytet nad tymi w zewnętrznym pliku i jest jakiś błąd w przeniesieniu kodu by to odzwierciedlić. Albo może coś przeoczył.

Ja bym radził zainstalować firebug'a dla Firefox albo w chrome kliknąć prawym klawiszem i dać zbadaj element, i spróbować poszukać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.