Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zapamiętywanie hasła
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patrysiek2
Witam,
jak zrobić opcję "Zapamiętaj hasło", aby pamiętało po logowaniu dane do konta np. przez tydzień lub 10dni
Proszę o porady, najlepiej gotowiec z opisem. Na forum widziałem, ale nic cie rozumiem.
Azek
A umiesz wogóle PHP? Bo bez tego ani rusz.
Przy logowaniu trzeba utworzyć cookie, które ma zapamiętać użytkownika. Przy następnych logowaniach trzeba sprawdzać czy jest nasze ciastko, czy nie jest przeterminowane i zalogować użytkownika.
Szymciosek
Do tego pewnie dochodzi kwestia bezpieczeństwa...
Gotowca chociażby masz tutaj: http://www.bitrepository.com/php-autologin.html

wpisz w google: php remember me
patrysiek2
Azek umiem PHP stworzyłem już dobry kawał kodu 'Support Airhack' smile.gif

Tylko popatrzę jeszcze i wykorzystam chyba cookies

Da mi ktoś kod na takie coś, że
jak się zaznaczy "Pamiętaj Mnie" wpisze login oraz hasło potem się zaloguje to, żeby pamiętało przez tydzień dane i podajcie kod który sprawdza czy była ta opcja zaznaczona. Chyba rozumiecie
!*!
setcookie
patrysiek2
Cytat(!*! @ 10.04.2012, 15:05:33 ) *

Chciałem kod a nie jakąś stronę w dodatku nie po polsku. Chcę kod taki jak napisałem wcześniej, a nie jakieś 3 przykłady. Chcę gotowy kod z opisem czaisz?
!*!
Nie podajemy tu gotowców. Skoro stwierdziłeś że umiesz PHP, dałem Ci gotowe rozwiązanie z przykładem działania, czego nie rozumiesz? Nie wróżę Ci sukcesów w tym zawodzie skoro nie znasz angielskiego. I z tego co widzę Szymciosek już Ci podał też przykład jak to wykorzystać.
prowseed
Cytat(patrysiek2 @ 10.04.2012, 15:19:25 ) *
Chciałem kod a nie jakąś stronę w dodatku nie po polsku. Chcę kod taki jak napisałem wcześniej, a nie jakieś 3 przykłady. Chcę gotowy kod z opisem czaisz?

Jesteś strasznie natarczywy i to nie jest Twój pierwszy post w takim stylu. To, że sobie chcesz... możesz chcieć, ale kultura przede wszystkim wymaga od Ciebie słowa "proszę", naucz się go- przydaje się. Jak chcesz, by ktoś Ci napisał gotowy kod, to zapraszam do działu ofert, tam na pewno się znajdzie chętny za odpowiednią kwotę.

btw: "jakąś stronę" biggrin.gif
Posio
Cytat
umiem PHP stworzyłem już dobry kawał kodu...

Umiesz php ? Haha, ale o cookies to nie słyszałeś ? ^^

Cytat

Nie wiem jakim cudem piszesz w php skoro nie znasz języka eng ? A ta strona, która "w dodatku jest nie po polsku" - to jest MANUAL PHP, czyli miejsce gdzie powinieneś zacząć szukać rozwiązania problemu zanim napiszesz tutaj ...

[PRZEPRASZAM ZA MAŁY OFFTOP ALE LUDZIE SĄ OKROPNI]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.