Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]Pobieranie treści innej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miej95
Witam!
Potrzebuje jakiegoś sposobu na pobranie treści danej strony i wyświetlenie jej na mojej stronie. Ogólnie chodzi mi o coś takiego jak jest na Wykop.pl. NP: LINK Iframe z HTML'a załatwia sprawę ale nie umiem ustawić odpowiedniej wysokości. Ale może jest jakiś skrypt PHP który by pobierał zawartość innej strony.Jeśli nie to proszę o propozycje CSS z ustawieniem wysokości iframe i ten element na górze, który "płynie za".. Proszę o pomoc.
tolomei
Poczytaj o CURL.

Za jego pomocą możesz pobrać stronę z jakiegoś adresu i następnie "wyłowić" te rzeczy, które są Ci potrzebne.
Do operowania na elementach pobranej strony możesz użyć na przykład simple html dom parser.

Pozdrawiam.
miej95
cURL myśle to za dużo. Chciałbym jednak wrócić do iframe. Potrzebuję ustawić wysokość iframe na wysokość jaką ma strona. Próbowałem tak:
  1. function setHeight() {
  2. parent.document.getElementById('the-iframe-id').height = document['body'].offsetHeight;
  3. }

a potem w <iframe> parametry
  1. id="the-iframe-id" onload="setHeight();"

ale nie działa.
jonathanl
Również szukam czegoś podobnego, chodzi mi o działanie identyczne jak jest na wykopie, czyli otwieranie się linków wraz z ramką u góry...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.